Intesa Sanpaolo Bank România are o nouă conducere

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iulie 2017

Intesa Sanpaolo Bank România are o nouă conducere

La finalul lunii iunie, banca italiană Intesa Sanpaolo a anunţat că va achiziţiona reţeaua de unităţi a sucursalei Veneto Banca din România

Intesa Sanpaolo Bank România anunţă numirea unui nou preşedinte, Ezio Salvai, şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, Giampiero Trevisan, potrivit unui comunicat al băncii.

În perioada 2011 - 2013, Ezio Salvai a fost Director General şi membru al Consiliul de Administraţie al Intesa Sanpaolo Bank România, iar din 2013 până în prezent a fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii. Ezio Salvai şi-a început experienţa bancară în anul 1972, în cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino şi a fost implicat în diverse funcţii executive, atât în Italia, cât şi pe plan internaţional, în prezent fiind preşedintele Consiliului de Supraveghere al mai multor bănci din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo. Din 2004, Ezio Salvai este Cavaler al Republicii Italiei fiind decorat cu Steaua Solidarităţii.

Noul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Intesa Sanpaolo Bank Romania, Giampiero Trevisan, este la al treilea mandat de membru al Consiliului de Administraţie al bancii, pentru primul mandat fiind numit în 2010. Totodată, a deţinut funcţii de preşedinte al Comitetului de Audit şi de membru in Consiliile de Administraţie ale unor bănci din Grupul Intesa Sanpaolo din Europa Centrală şi de Est şi din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. De profesie economist, cu specializare în activitatea bancară şi tranzacţionările pe bursă, dl. Trevisan are o experienţă bancară de peste 40 de ani.

Intesa Sanpaolo Bank Romania anunţă că Giovanni Battista Ravasio a decis ca, după 14 ani şi mai multe mandate în cadrul Consiliului de Administraţie al băncii, să se retragă renunţând la mandatul de administrator, respectiv preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Giovanni Battista Ravasio, de profesie economist, are o carieră internaţională vastă, ocupând poziţii decizionale în diferite instituţii europene şi româneşti. A fost director general al D.G. EcFin din cadrul Comisiei Europeane, membru al Consiliului de Administraţie al Centrului Român de Politici Economice-CEROPE, membru al Consilului de Administraţie al Fondului de Investiţii Proprietatea şi preşedinte al European Investment Fund.

Structura actuală a Consiliului de Administraţie al Intesa Sanpaolo Bank Romania. este următoarea: Ezio Salvai - Preşedinte, Giampiero Trevisan - Vicepreşedinte, Alexandru Ene - Membru, Giovanni Bergamini - Membru, Tunde Barabas - Membru.

La finalul lunii iunie, banca italiană Intesa Sanpaolo a anunţat că va achiziţiona reţeaua de unităţi a sucursalei Veneto Banca din România în cadrul planificatei achiziţii a activelor viabile ale celor două bănci care se confruntă cu probleme financiare - Veneto Banca şi Popolare di Vicenza.

În prezent, Intesa Sanpaolo operează în România cu două entităţi, respectiv Intesa Sanpaolo Bank, care are peste 30 de unităţi în întreaga ţară, şi reţeaua de unităţi a fostei sucursale Veneto Banca, cu peste 20 de unităţi.

Intesa Sanpaolo oferă servicii către 11,1 milioane de clienţi printr-o reţea de peste 3.900 de unităţi în Italia, având cote de piaţă de cel puţin 12% în majoritatea regiunilor italiene.

Acum câteva săptămâni, Italia a anunţat închiderea celor două bănci veneţiene într-o tranzacţie care costă statul până la 17 miliarde de euro (19 miliarde de dolari), activele viabile urmând să ajungă la Intesa, cel mai mare grup bancar italian de retail.

Guvernul de la Roma plăteşte Intesa cu 5,2 miliarde de euro (5,82 miliarde de dolari) pentru preluarea activelor viabile ale celor două bănci regionale.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent în Europa Centrala şi de Est şi în zone din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu peste 1.100 de sucursale şi 7.7 milioane de clienţi aparţinând subsidiarelor Grupului care operează în sectorul bancar în 12 ţări. În plus, o reţea internaţională de specialişti în acordarea de asistenţă clienţilor corporate este prezentă în 28 de ţări, în special in Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi în zonele în care companiile italiene sunt cele mai active, cum ar fi Statele Unite, Brazilia, Rusia, India şi China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb