"Intesa Sanpaolo" se pregăteşte să lanseze o emisiune de eurobonduri

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 martie 2010

"Intesa Sanpaolo" se pregăteşte să lanseze o emisiune de eurobonduri

"Intesa Sanpaolo" SpA, a doua bancă din Italia, intenţionează să vândă obligaţiuni denominate în euro, cu maturitatea la zece ani, potrivit unor surse implicate în tranzacţie, citate de presa internaţională. Potrivit sursei, de această emisiune se vor ocupa "Banca IMI" SpA, "BNP Paribas" SA, "Credit Suisse Group" AG şi "Morgan Stanley".

În ultimul trimestru din 2009, "Intesa Sanpaolo" a obţinut un profit net de 543 milioane de euro (735 milioane de dolari), comparativ cu pierderea de 1,23 miliarde de euro înregistrată în ultimele trei luni din 2008. Câştigul raportat de banca italiană a depăşit estimările analiştilor în acest sens: 451 milioane de euro. Banca a propus acordarea unui dividend anual de 8 eurocenţi/acţiune, după ce, în anul anterior, a suspendat plata dividendelor.

În perioada de raportare, profitul operaţional al băncii a crescut la 4,3 miliarde de euro, de la 3,9 miliarde de euro în anul precedent.

Directorul executiv al băncii italiene, Corrado Passera, încearcă că consolideze capitalul acesteia prin înstrăinarea activelor non-strategice, printre care divizia de administrare a fondurilor "Banca Fideuram" SpA şi aproape 200 de sucursale.

Veniturile obţinute de banca italiană în ultimul trimestru din 2009 includ un câştig de 439 milioane de euro din vânzarea "Findomestic", societate cu activităţi în sectorul creditelor de consum, respectiv 70 de milioane de euro din înstrăinarea unei participaţii deţinute la "Esaote" SpA, producător de echipamente de diagnostic de laborator.

În perioada octombrie - decembrie 2009, "Intesa Sanpaolo" a obţinut din taxe şi comisioane 1,5 miliarde de euro, cu 20% mai mult decât în intervalul similar din 2008. În schimb, veniturile nete din dobânzi s-au redus cu 13%, la 2,49 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb