Întrevederea Netanyahu-Putin, reprogramată pentru săptămâna viitoare

T.V.
Internaţional / 22 februarie 2019

Benjamin Netanyahu şi Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Benjamin Netanyahu şi Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va deplasa, miercuri, la Moscova, pentru o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin, amânată ca urmare a campaniei electorale din Israel, au anunţat serviciile premierului în noaptea de joi spre vineri, relatează AFP.

Discuţiile, care ar urma să se axeze pe situaţia din Siria, ţară vecină Israelului, au fost iniţial programate pentru joi, dar au fost amânate în ultimul moment.

Guvernul israelian nu a prezentat niciun motiv pentru această amânare, dar consilierul de la Kremlin, Iuri Uşakov, s-a referit direct la campania electorală israeliană, premierul Netanyahu fiind preocupat de demersuri pentru formarea de alianţe care ar putea influenţa rezultatul alegerilor legislative anticipate din 9 aprilie.

Întrevederea reprogramată miercuri va fi prima între Netanyahu şi Putin din 17 septembrie 2018, când baterii siriene au doborât, din greşeală, un avion rus în cursul unei operaţiuni israeliene.

Moartea a 15 soldaţi ruşi a provocat tensiuni serioase între Rusia şi Israel şi a pus sub semnul întrebării libertatea de acţiune revendicată de Israel în Siria.

Din 17 septembrie, Netanyahu şi Putin au vorbit la telefon de mai multe ori şi au avut o scurtă întrevedere pe 11 noiembrie la Paris, cu prilejul marcării încheierii Primului Război Mondial.

Premierul Netanyahu a calificat, duminică, discuţiile pe care le va avea cu Putin drept ''foarte importante'' pentru a asigura ''libertatea de acţiune'' israeliană în Siria împotriva Iranului şi a grupării libaneze proiraniene Hezbollah, evitând în acelaşi timp fricţiunile cu forţele ruse.

Iranul, Hezbollah şi Rusia sunt aliaţi ai regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Netanyahu reafirmă că nu va permite ca Iranul, pe care îl consideră un mare inamic al Israelului, să folosească Siria drept cap de pod pentru operaţiuni militare.

Israelul a menţinut mult timp discreţia în privinţa operaţiunilor sale siriene. Însă, în ianuarie, Netanyahu a declarat că aviaţia israeliană a lovit în ultimii ani "sute" de ţinte iraniene sau ale Hezbollah în Siria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb