INVESTIGAŢIE DECLIC: Pădurile virgine ale României, defrişate fără autorizaţie

F.M.
Comunicate de presă / 15 octombrie 2018

Pădurile virgine ale României, defrişate fără autorizaţie

Comunitatea Declic a lansat o nouă investigaţie, care demonstrează cum sunt distruse pădurile virgine din România. După cercetări în teren, discuţii cu autorităţile şi analiză a datelor de pe site-ul inspectoratulpadurii.ro a fost finalizată ancheta privind pădurea de la Conţu, din Munţii Lotrului, Sibiu, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei noastre astăzi de către Societatea Civilă de Acţiune Declic.

Membrii Declic care se ocupă cu investigaţia au descoperit numeroase tăieri care brăzdează pădurea, iar o exploatare fără documente legale a distrus 3 hectare de pădure cvasivirgină din inima Sitului Natura 2000 Frumoasa. Investigaţia demonstrează cum acest caz nu este singular pădurii de la Conţu, ci recurent pentru toate pădurile virgine şi cvasivirgine inventariate în 2004 prin programul PIN-MATRA.

Se pare că pe suprafaţa tăierii, solul este erodat, crengi şi resturi sunt împrăştiate peste tot, trunchiuri sunt abandonate. La transportul lemnului, traversarea pârâului Conţu s-a realizat direct prin albie, fără instalarea de tuburi de beton sau podeţe de lemn. Imaginile dezastrului pot fi accesate pe paduri-virgine.declic.ro

Această pădure este proprietate publică de stat şi este administrată de Ocolul Silvic Avrig. În România, administrarea pădurilor se face în baza unui amenajament. Amenajamentul în vigoare a fost realizat în perioada 2012-2013.

Din cele 117 hectare de pădure virgină, doar 47 au fost cuprinse în amenajament ca păduri cvasivirgine. Restul de 70 de hectare au rămas la cheremul Ocolului Silvic Avrig.

Din site-ul inspectorulpadurii.ro, echipa Declic a aflat de tăierea făcută de către firma SC Mario Forest SRL, în baza Actului de Punere în Valoare (APV) nr. 1040548 din 05.10.2016 şi a Autorizaţiei de Exploatare nr. 1147456, cu termenul 17.05.2017 - 31.10.2017 eliberate de Ocolul Silvic Avrig. "La o verificare mai amănunţită am descoperit că firma a tăiat la ras 3 hectare de pădure fără autorizaţie de mediu sau aviz de la Garda Forestieră".

Mai mult, Garda Forestieră Braşov a confirmat printr-un document oficial că nu a emis niciun aviz pentru exploatare în pădurile cvasivirgine din zona Conţu în anii 2016-2017. "Pentru această perioadă, am reuşit să identificăm 5 exploatări în acel trup de pădure (2 în 2016, 3 în 2017)", mai arată membrii investigaţiei desfăşurate de Declic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb