INVESTIGAŢII Acţiuni în scădere în industria internetului

(O.D.)
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 iunie 2019

Acţiuni în scădere în industria internetului

"Politica" marilor companii din industria internetului a intrat în atenţia autorităţilor. Acţiunile Alphabet au scăzut luni cu până la 7% în urma informaţiilor privind posibila investigare a Google de către Departamentul de Justiţie, pentru împiedicarea concurenţei.

Posibila investigaţie reprezintă cel mai recent atac al administraţiei Trump împotriva unei companii de tehnologie. Administraţia preşedintelui Trump acuză companiile de social media şi Google că cenzurează conservatorii pe platformele online. Potrivit News.ro, capitalizarea de piaţă a Alphabet a scăzut cu 54 de miliarde de dolari, acţiunile grupului înregistrând cel mai amplu declin cu excepţia zilelor de raportare a rezoltatelor financiare după aprilie 2011.

Acţiunile Facebook au scăzut cu circa 6%, iar cele ale Amazon.com cu 4,5%. Titlurile Amazon au fost şi ele presate de informaţia că grupul ar putea fi supravegheat mai strict în cadrul unui acord între autorităţile americane de reglementare care plasează gigantul de comerţ electronic sub supravegherea comisiei pentru comerţ. Un analist al firmei Evercore ISI, Kevin Rippey, a redus preţul ţintă al acţiunilor Alphabet cu 50 de dolari, la 1.200 de dolari, al doilea cel mai redus preţ ţintă de pe Wall Street pentru titlurile grupului şi cu mult sub preţul ţintă mediu, de 1.350 de dolari. Motorul de căutare, YouTube, serviciile de comparare a produselor şi alte afaceri au trans­format compania dintr-un startup într-una dintre cele mai bogate companii din lume, în numai două decenii. Un analist al Bank of America, Merrill Lynch, Justin Post, a spus că posibila investigaţie poate duce la o divizare: "Pentru a diviza Google, De­partamentul de Justiţie ar trebui să intenteze un proces şi să convingă judecătorii că Google a subminat concurenţa. Este foarte rar să divizezi o companie, dar nu este ceva nemaiauzit".

Două surse au declarat că Departamentul de Justiţie are jurisdicţie pentru o posibilă investigaţie antitrust şi împotriva Apple, în cadrul unei verificări ample a companiilor de tehnologie. Divizia antitrust a Departamentului de Justiţie şi Comisia Federală pentru Comerţ s-au întâlnit în ultimele săptămâni pentru a acorda Departamentului de Justiţie dreptul de a efectua o investigaţie antitrust împotriva Apple şi Google, deţinută de grupul Alphabet.

Concurenţă în ceea ce priveşte logarea la internet

Apple a lansat luni funcţia "Sign In With Apple" (logaţi-vă cu Apple), pentru a concura conturile de logare la internet ale Facebook şi Google, încercând să se diferenţieze de companiile concurente prin sublinierea protecţiei acordate informaţiilor utilizatorilor. Apple va întări controlul şi în privinţa urmăririi locaţiei. Atunci când utilizatorii se loghează cu profilele lor de pe Google sau Facebook la aplicaţii ale unor terţi, aplicaţiile deseori oferă Google şi Facebook date valoroase, practică pe care Apple vrea să o opreas­că, informează News.ro. Apple a anunţat că a creat un sistem care permite utilizatorilor să genereze, aleator, un email unic pe care să îl folosească cu fiecare aplicaţie, astfel încât utilizatorii să nu mai fie nevoiţi să dezvăluie adresa de email reală. Pe de altă parte, Apple a retras aplicaţia iTune destinată Mac-urilor. Introdusă pentru prima oară în 2001, de către co-fondatorul Steve Jobs, ca mijloc de încărcare a cântecelor pe iPod, iTunes a permis utilizatorilor de-a lungul timpului să ges­tioneze muzica şi filmele, precum şi să administreze backup-urile şi update-urile pentru iPhone-uri şi iPad-uri. Apple a anunţat că va înlocui iTunes cu aplicaţii individuale pentru muzică, conţinut video şi podcast-uri.

Apple a făcut anunţurile în faţa dezvoltatorilor de aplicaţii participanţi la conferinţa anuală a dezvoltatorilor din San Jose, California.

App Store este o sursă majoră de venituri pentru segmentul de servicii al Apple, care a generat anul trecut venituri în valoare de 37,1 miliarde de dolari. Conferinţa anuală a dezvoltatorilor are loc pe fondul supravegherii mai stricte a practicilor de afaceri ale companiilor de tehnologie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb