Investiţie de 175.000 de euro într-un nou centru de educaţie acvatică Acvatic Bebe Club

G.B
Companii / 8 februarie 2022

Investiţie de 175.000 de euro într-un nou centru de educaţie acvatică Acvatic Bebe Club

Acvatic Bebe Club finalizează planurile de extindere anunţate la finalul lui 2020 şi deschide un al doilea club de educaţie acvatică, în zona de nord a Capitalei. Investiţia în noul sediu se ridică la 175.000 euro, aproape dublu faţă de bugetarea iniţială. Planurile de amenajare s-au finalizat după 15 luni. După o prezenţă pe piaţă de aproape 10 ani, inaugurarea celui de al doilea club de educaţie acvatică reprezintă un pas important în strategia de extindere Acvatic Bebe Club, compania aşteptându-se ca noul sediu să genereze o creştere a veniturilor cu 35% în 2022, depăşind astfel pragul de 300.000 de euro, conform unui comunicat remis redacţei.

Potrivit sursei citate, noua locaţie Acvatic Bebe Club, inaugurată la mijlocul lunii ianuarie, este dedicată copiilor cu vârstă între 2 luni şi 4 ani, iar şedinţele de educaţie acvatică sunt individuale. Planul de a deschide un nou club în zona de nord a Bucureştiului a venit în urma solicitărilor părinţilor, dat fiind că pe o zonă circulară de aproximativ 5 km nu exista un astfel de club destinat bebeluşilor şi copiilor mici. Valoarea investiţiei a fost iniţial bugetată la 100.000 de euro, cu un termen de finalizare a lucrărilor de 4 luni. Pandemia şi impactul acesteia aproape au dublat investiţiile, iar data inaugurării a fost de asemenea influenţată de context.

"Am fost nevoiţi să acceptăm în cele 15 luni modificarea preţurilor la materialele ofertate iniţial cu 30-70%, să înţelegem întârzierile materialelor comandate din alte ţări din cauza implementării culoarului verde în context pandemic, la care se adaugă munca fragmentată sau chiar suspendarea lucrărilor de amenajare. Am avut echipe de contractanţi care au intrat în carantină integral. De fapt, toată perioada pandemică s-a dovedit a fi un test de rezilienţă şi de adaptare continuă, însă un avantaj al amenajării clubului în plină pandemie vine din faptul că a fost de la început dotat cu cele mai performante sisteme, astfel încât fiecare oră să se desfăşoare în siguranţă completă", a precizat Carmen Dumitru, fondator Acvatic Bebe Club.

Întârzierile obiective în planul de extindere au fost dublate de contextul în care a fost nevoit să funcţioneze clubul ABC existent. Totuşi, chiar şi în contextul în care costurile nebugetate iniţial în preţul standard al abonamentelor - cum ar fi testările periodice ale angajaţilor, investiţia în echipamente şi nu numai - au exercitat o presiune constantă din punct de vedere financiar, clubul de educaţie acvatică nu a renunţat la planurile de extindere.

"Chiar dacă activitatea clubului de educaţie acvatică a fost suspendată doar în perioada lockdown-ului, reluarea activităţii a fost un proces complex şi provocator. Efectele şi impactul pandemiei se reflectă în schimbarea comportamentului clienţilor, şi mai departe în cifrele companiei. Dacă în 2020 afacerile au scăzut cu 25%, cifrele la finalul lui 2021 arată o echilibrare a încasărilor, decalajul fiind recuperat aproape integral, cu o creştere de 20% a cifrei de afaceri faţă de 2020", a mai adăugat Carmen Dumitru.

60% dintre copiii care participă la lecţiile de educaţie acvatică au vârste între 4 şi 36 luni, mai mult de jumătate având până în 2 ani. 22% dintre copii continuă lecţiile mai mult de un sezon, media frecventării cursurilor în cazul acestora fiind de 2 ani. 15% dintre părinţi decid să revină la clubul de educaţie acvatică şi în cazul celui de-al doilea copil.

Pentru 2022, Acvatic Bebe Club îşi propune să crească numărul de clienţi cu 50% şi să ajungă la afaceri de 325.000 euro, pe fondul deschiderii noului sediu. De asemenea, Acvatic Bebe Club ia în considerare extindere şi în afara Bucureştiului, cu cel puţin un nou sediu în ţară, aceasta făcând parte din proiecţia bugetară pentru 2023.

În cei aproape 10 ani de activitate, peste 3.000 de copii au urmat lecţii de înot la Acvatic Bebe Club, cu beneficii vizibile în dezvoltarea fizică, psihică şi emoţională. Succesul unei lecţii de înot la vârste timpurii vine însă din metoda de abordare. Astfel, fiecare şedinţă de educaţie acvatică este structurată în aşa fel încât copilul să se poată acomoda treptat cu apa, organismul să fie pregătit pentru efort, iar apoi să se înceapă activitatea propriu-zisă, în funcţie de vârstă. Durata unei şedinţe este între 30 şi 50 minute, iar pentru a se adapta ritmului diferit de evoluţie al fiecărui copil, clubul desfăşoară şedinţe de educaţie acvatică doar cu instructor individual, numărul maxim de participanţi simultan la o şedinţă fiind 3.

Fiecare şedinţă de educaţie acvatică din cadrul Acvatic Bebe Club se desfăşoară după metoda proprie şi inovativă elaborată de instructorii clubului, alături de medici pediatri, psihologi, kinetoterapeuţi şi specialişti în educaţie, şi este structurată în aşa fel încât copilul să se poată acomoda treptat cu apa, organismul să fie pregătit pentru efort, iar apoi să se înceapă activitatea propriu-zisă, se arată în comunicat.

"Succesul unei lecţii de înot la vârste timpurii vine din metoda de abordare, aşadar punem mare accent şi investim constant în echipă. În momentul de faţă, echipa este formată din 4 instructori experimentaţi, iar în training avem 2 instructori , foşti sportivi de performanţă care iubesc copiii şi doresc să le fie alături în această experienţă inedită a educaţiei acvatice încă din primele lor luni de viaţă", a mai precizat Carmen Dumitru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb