Investiţie de 50 de milioane de euro în complexul Therme din Bucureşti

Andrei Stan
Companii / 13 ianuarie 2016

Capitala va deveni, din data de 14 ianuarie, un punct de atracţie pe harta exclusivistă a oraşelor cu tradiţie în utilizarea apelor termale - Roma, Viena, Budapesta, datorită unei investiţii de circa 50 milioane de euro în complexul termal Therme, se arată într-un comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Therme Bucureşti este cel mai mare complex termal din Europa construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafaţă totală de peste 30.000 mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Apa termală de la Therme Bucureşti este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Spaţiile verzi formează cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 plante.

"Complexul Therme Bucureşti este proiectat pentru o seismicitate de 9 grade pe scara Richter. Ne aşteptăm ca în primul an să avem între 800.000 - 1 milion de vizitatori. Centrul este o construcţie cu un grad de eficienţă energetică extrem de ridicat, a cărei autonomie energetică este asigurată 320 din 365 de zile pe an. Din punct de vedere al eficienţei energetice, Therme Bucureşti funcţionează din resurse proprii în proporţie de 90%", a precizat Stelian Iacob, administratorul centrului.

Bucureştiul este al doilea cel mai mare oraş termal din Europa, după prima şi cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma.

"La Therme Bucureşti, apa geotermală este adusă la suprafaţă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dublă premieră pentru România modernă, pentru că este cel mai adânc foraj de apă termală realizat după 1989 şi foloseşte o tehnică revoluţionară, care păstrează toate calităţile fizice şi chimice ale apei, până la suprafaţă", se arată în comunicat.

Therme Bucureşti se întinde pe o arie de peste 250.000 de metri pătraţi, aproape cât 39 de terenuri de fotbal. Faţada construcţiei "mamut" este autoportantă, iar structura metalică de susţinere a acesteia cântăreşte 1.100 de tone, fiind cea mai mare de acest fel din România. De asemenea, faţada are cea mai mare deschidere fără stâlpi, de peste 43 de metri.

"Acoperişul retractabil este un colos transparent care cântăreşte 230 de tone, fiind cel mai mare acoperiş construit vreodată într-o zonă seismică", menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb