Investiţii în infrastructura Municipiului Alba-Iulia

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 31 august 2009

Primăria municipiului Alba Iulia derulează, în prezent, o serie de proiecte utilitare finanţate dintr-un împrumut extern, semnat cu o bancă austriacă în 2007, precum şi dintr-o emisiune de obligaţiuni încheiată în 2005. Contractul de finanţare a fost încheiat cu Dexia Kommunalkredit Bank AG în urmă cu doi ani, după o licitaţie publică, şi a constat în acordarea unei linii de credit bancar în valoare de 32 de milioane de lei.

Din creditul extern, au fost utilizate, în 2007 şi 2008, peste 22,3 milioane de lei pentru investiţii, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, citat de Agerpres.Până în prezent, au fost achitate peste 28 de milioane de lei din acest împrumut.

Unele dintre investiţiile pentru care s-a accesat acest împrumut extern au fost deja finalizate: refuncţionalizarea urbană a Pieţei Iuliu Maniu, modernizarea străzilor Cabanei, Nazareth Illit, Regina Maria, Ceferiştilor şi Moldovei, reabilitarea mai multor străzi din zona Cloşca. La acestea se adaugă reparaţia capitală a străzilor Olteniei, Octavian Goga şi Marcus Aurelius, reabilitarea reţelelor de iluminat de pe bulevardul pietonal, modernizarea străzilor din zona Schit sau reabilitarea reţelei de canalizare de pe alte patru străzi. Sunt în curs de execuţie reabilitarea străzilor din cartierul Ampoi III şi a celor din cartierul Lumea Nouă şi refuncţionalizarea zonei de locuinţe colective din zona Bulevardul Transilvaniei şi Cloşca.

Valoarea actualizată a celor 11 obiective de investiţii este de peste 44,7 milioane de lei, din care 12,7 milioane de lei, bani asiguraţi din alte surse.

Primăria Alba Iulia mai are un împrumut de returnat, din 2005, dintr-o emisiune de obligaţiuni, de peste 24 de milioane de lei, bani folosiţi tot pentru lucrări de infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb