Investitorii au cumpărat unităţi OTP WiseRO de 8,9 milioane lei, oferta a fost suprasubscrisă cu 49%

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2009

Oferta publică de vânzare a unităţilor de fond OTP WiseRO s-a încheiat cu subscrieri de 8,94 milioane lei, în condiţiile în care fondul intenţiona să atragă doar 6 milioane lei, investitorii arătându-se astfel interesaţi să cumpere cu 49% mai multe unităţi decât cele puse la vânzare.

Deoarece oferta a fost suprasubscrisă, numărul total al unităţilor fondului va fi cel subscris de investitori, adică 44.739 de unităţi, în conformitate cu una din specificaţiile din prospectul de emisiune, care prevedea majorarea valorii ofertei până la 17 milioane lei, în caz de suprasubscriere.

Iniţial, OTP WiseRo pusese la vânzare 30.000 unităţi, iar condiţia ca oferta să se încheie cu succes era ca cel puţin 20.000 de unităţi să fie subscrise, echivalentul a 4 milioane lei.

Oferta de vânzare primară a fost derulată de OTP WiseRO în perioada 29 iunie -24 iulie, în scopul listării la Bursa de Valori Bucureşti, operaţiunea fiind intermediată de casa de brokeraj Intercapital Invest.

OTP WiseRO investeşte până la 100% din active în depozite bancare, urmărind în schimb evoluţia indicelui SGI Wise US Long/Short Vol Target, pe baza unui instrument financiar derivat de tip index swap.

Indicele SGI Wise US Long/Short Vol Target este dezvoltat de Société Générale Corporate & Investment Banking şi urmăreşte performanţa unui grup de acţiuni din componenţa indicelui american S&P500. Astfel, performanţa indicelui va fi determinată prin combinarea poziţiilor de cumpărare (long) pe 10% dintre cele mai solide acţiuni din S&P500 şi a celor de vânzare (short) pe 10% din cele mai slabe acţiuni din indicele american.

Acţiunile din componenţa indicelui S&P500 sunt selectate pe baza a 12 criterii legate de evaluare, performanţă, profitabilitate sau lichiditate, fiind scanate lunar toate acţiunile din indicele S&P500. Portofoliul este restructurat lunar pe baza acestor scanări şi evaluări.

OTP WiseRO va permite astfel investitorilor să investească în acţiuni din componenţa indicelui american, fără să fie supuşi însă unor costuri mari de tranzacţionare şi riscului valutar.

Potrivit directorului de investiţii al OTP AM, Dan Popovici, randamentul anualizat al indicelui SGI Wise US Long/Short Vol Target este de peste 17%, iar randamentul mediu de circa 13,5%, fiind calculat pe baza a circa 3.000 de simulări, cu datele S&P500 începând din 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb