Investitorii au subscris toate titlurile emise de iFond Gold în oferta pentru listare

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2010

Administratorul fondului de investiţii intenţionează să investească 40% din active în acţiuni Gabriel Resources, care deţine 80% din compania Roşia Montană Gold Corporation.

Administratorul fondului de investiţii intenţionează să investească 40% din active în acţiuni Gabriel Resources, care deţine 80% din compania Roşia Montană Gold Corporation.

Investitorii au subscris cele 10.000 de unităţi de fond emise de iFond Gold, cu investiţii în instrumente financiare din domeniul aurului, în valoare de două milioane lei, astfel că administratorul fondului va suplimenta numărul de titluri scoase la vânzare.

Investitorii au introdus, până la sfârşitul zilei de luni, ordine de subscriere pentru 10.425 de unităţi de fond, depăşind astfel valoarea iniţială de 10.000, potrivit reprezentanţilor Intercapital Invest, citaţi de Mediafax.

Oferta a început la 9 noiembrie şi se va încheia luni, 29 noiembrie. Administratorul fondului, Intercapital Investment Management, poate suplimenta emisiunea până la 50.000 de titluri, respectiv maximum 10 milioane lei. Intercapital vrea să listeze unităţile de fond pe piaţa reglementată administrată de BVB.

iFond Gold este primul fond sectorial românesc care va investi în companii din sectorul exploatării şi extracţiei aurului. Adminis-tra-torul fondului de investiţii inten-ţionează să investească 40% din active în acţiuni Gabriel Resources şi 20% în titluri European Gold-field, restul resurselor urmând să fie alocate pentru alte companii din domeniu.

Fondul poate investi în acţiuni sau alte instrumente financiare din domeniul aurului tranzacţionate pe pieţe din state membre ale Uniunii Europene sau pe pieţele operate de NYSE Euronext şi de TMX Group (Toronto Stock Exchange), potrivit prospectului de emisiune transmis, luni, Bursei.

Gabriel Resources este listată la Toronto Stock Exchange şi deţine 80% din compania Roşia Montană Gold Corporation. Pe de altă parte, European Goldfield este listată atât la Toronto Stock Exchange, cât şi pe sistemul AIM al London Stock Exchange, şi deţine 80% din proiectul de exploatare de la Certej, din Munţii Apuseni.

Investitorii interesaţi vor putea subscrie la sediile Intercapital Invest, ale BRD - Groupe Societe Generale şi ale oricărui distribuitor autorizat.

Aceasta este a doua ofertă iniţială derulată de compania de administrare a investiţiilor în acest an pentru înfiinţarea unui fond de investiţii, după iFond Financial România (IFR), cu plasamente preponderent în acţiuni ale Fondului Proprietatea.

La finele lunii septembrie, Intercapital Investment Management gestiona active de 10,3 milioane lei, aflate în portofoliile a trei fonduri de investiţii, dintre care două deschise (iFond Acţiuni şi iFond Monetar).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb