Investitorii autohtoni vor să preia CEC-ul

VALENTIN ROMAN
Ziarul BURSA #Companii / 20 ianuarie 2006

Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) este dispusă să cumpere CEC, chiar şi la un preţ mai mare de 300 de milioane euro, ne-a declarat Marian Petre Miluţ, preşedintele acestei uniuni. Domnia sa ne-a mai spus că UNPR dispune de o echipă de experţi bancari care, în prezent, lucrează la elaborarea unei oferte concrete de achiziţionare a CEC, care ar urma să fie înaintată Guvernului în cel mult trei săptămîni. Preşedintele UNPR ne-a mai spus că oferta va fi stabilită în corelaţie cu valoarea activelor CEC, precum şi a investiţiilor care ar urma să fie făcute după cumpărare.

De asemenea, domnia sa a mai adăugat că, în privinţa celor 1.400 de spaţii de care dispune CEC, UNPR va demara un amplu proces de modernizare şi reorganizare, prin intermediul firmelor de construcţii afiliate patronatului. Firmele din segmentul IT, care fac parte din UNPR, vor participa la modernizarea sistemului informaţional al CEC. În privinţa personalului care va activa în cadrul CEC, în eventualitatea preluării sale de către UNPR, preşedintele confederaţiei patronale ne-a declarat că "va fi atent selecţionat, iar în posturile de conducere vor fi numite personalităţi importante ale vieţii bancare interne".

Marian Petre Miluţ: "Dacă vom cumpăra CEC-ul, acest fapt va reprezenta o mare victorie pentru investitorii autohtoni şi am demonstra, astfel, că şi patronii din ţara noastră au capacitatea financiară şi administrativă să preia o instituţie de talia CEC". Preşedintele UNPR a mai precizat că "UNPR este pregătită pentru asemenea ofertă, iar decizia a fost luată cu unanimitate de voturi la ultima şedinţă a Colegiului Director". Marian Petre Miluţ: "Dacă am fi ştiut dinainte ce se va întîmpla cu sistemul bancar din ţara noastră, ar fi existat şi alte oferte din partea UNPR, în acest segment".

Reprezentanţii UNPR consideră că, prin privatizări excesive, făcute numai în folosul unor grupuri de interese, capitalul autohton în economie a devenit aproape inexistent, de aceea membrii acestei confederaţii patronale doresc păstrarea capitalului românesc în sistemul bancar şi sînt de părere că privatizarea CEC este ultima şansă a ţării noastre pentru realizarea acestui lucru.

Marian Petre Miluţ ne-a mai declarat că, în zilele următoare, UNPR va veni cu o nouă ofertă "care va surprinde pe multă lume", însă, de această dată, în domeniul energetic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb