IOHANNIS, DESPRE MODIFICAREA CONSTITUŢIEI LA DEFINIREA FAMILIEI:  "Este greşit să mergem pe calea fanatismului religios"

Stelian Bădescu
Ziarul BURSA #Politică / 19 octombrie 2016

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în această seară, cu privire la modificarea Constituţiei în privinţa modificării definiţiei familiei, că este greşită "calea fanatismului religios".

Iohannis a fost întrebat ce părere are despre iniţiativa celor trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituţiei şi precizarea clară că o căsătorie este o uniune între o femeie şi un bărbat, preşedintele precizând că nu este încă rândul său să se exprime.

"În chestiunea modificării Constituţiei încă nu este rândul meu să mă exprim, va veni puţin mai încolo rândul meu, însă în acest context cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred, fiindcă eu aparţin, provin dintr-o minoritate etnică şi dintr-o minoritate religioasă. Eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi la acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel, nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative, eu nu cred în ele şi nu le sprijin, eu sunt adeptul toleranţei, încrederii şi deschiderii către celălalt", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Curtea Constituţională a României (CCR) a avizat pozitiv, pe 20 iulie, iniţiativa de modificare a legii fundamentale astfel încât să se precizeze clar că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Odată recunoscute căsătoriile dintre minoritarii sexuali, li se va da dreptul să adopte copii. Cam cum se simte, cum se dezvoltă un copil care aterizează într-o astfel de familie? Cum credeți că e să spui „pe mama o cheamă Gheorghe”? Sau „pe tata îl cheamă Andrada”? Care îi sunt modelele pe baza căreia i se dezvoltă personalitatea? Copiii nu au drepturi - la o familie normală, de exemplu?

    pacat!

    l am votat si respectat. 

    cu chestia asta cu familiile de homosexuali pierde si ultimul alegator roman.

    nu e nimic de comentat,e prost sfatuit sau i se cere nazbatia asta ce nu prinde la romani care au instincte firesti, sanatoase si o morala crestina. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb