IOHANNIS DESPRE REZULTATUL LA REFERENDUM: "A câştigat România europeană"

M.I.
Politică / 27 mai 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că peste 6 milioane de români au răspuns "Da" la referendum, adăugând că astfel "a câştigat România europeană, democratică, în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului".

"Peste 6 milioane de români au spus 'Da' la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României şi au dat astfel o lecţie dură populismului, demagogiei şi discursului antieuropean şi antijustiţie promovat de PSD, în campanie şi nu numai. Ieri, a câştigat România europeană, democratică, în care justiţia este şi trebuie să rămână independentă, România în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, conform Agerpres.

El a apreciat mobilizarea românilor la acest scrutin, arătând că a fost "impresionantă".

"Votul de astăzi ne arată că democraţia s-a maturizat, că cetăţenii înţeleg ce armă puternică este votul, rezultatul de astăzi, votul de ieri, 26 mai", a susţinut Iohannis.

El a criticat modul în care a fost organizat votul în diaspora şi a cerut autorităţilor să ia măsuri urgente pentru ca românii din străinătate să poată vota în condiţii normale, scrie Agerpres.

"Este inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din diaspora. Românii au fost supuşi unei noi umilinţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetăţeanului, nu împotriva cetăţeanului. Eu cer autorităţilor responsabile ca, după incidentele foarte grave din 2014 deja, care s-au repetat în mod regretabil ieri, să ia măsuri urgente astfel încât românii din diaspora să poată vota în condiţii normale, fără a sta la cozi interminabile, ore în şir, doar pentru a-şi putea exercita un drept constituţional - dreptul la vot", a transmis preşedintele Iohannis.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stai liniștit pe scaunul CONFORTABIL pe care singur te ai lăudat ca ești liniștit după ce ți lai umplut cu singele nevinovați lor de la COLECTIV din ordinul tău împreună cu COMPLICI, GUSATI de la SC. R. I.. ȚI AI ATINS SCOPUL lai în Chiș și pe asta ca tea încurcat rău tare. Urmeaza sa dai GUVERNUL jos dar dă-l tot asa printr-un MASACRUL COMANDAT ca tu ești învățat cu SUGALAI, POPONARI tai. În 5 ani de zile nu te am văzut de 5 ori cu femeia ta împreună ca și ieri la alegeri tu la BUCUREȘTI și ea singura la SIBIU. REFERENDUM PENTRU FAMILIA TRADIȚIONALĂ DINTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE NU AI VRUT SA FACI.

    Intr-o Romanie Europeana, tu erai in puscarie, escrocule, hot de case. Ai prejudiciat statul cu 320 000 euro.

    Nu ai fost trimis in judecata pentru ca toata sefimea Sibiului, incepand de la securisti, la judecatori sau altii, au luat case ale sasilor plecati. A se vedea cazul de la Timisoara. 

    Nov 12, 2018 · Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, va fi pus sub acuzare in dosarul celor 1000 de imobile din capitala Banatului retrocedate ilegal, in perioada 1996 – 2015, actiunea procedurala a procurorilor DNA reprezintand un real pericol pentru noua candidatura a profesorului din Bocsig la fotoliul de primar al orasului de pe Bega. 

    Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu sunt acuzati ca au vandut fraudulos imobilele, la pret modic, unor pesoane influente din mediul social al municipiului Timisoara, desi legea se adresa celor care au fost deposedati abuziv, au precizat sursele citate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb