Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe Cîţu, Cîmpeanu, Voiculescu şi Arafat

S.B.
Politică / 14 ianuarie 2021

Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe Cîţu, Cîmpeanu, Voiculescu şi Arafat

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat astăzi la Cotroceni pe premierul Florin Cîţu, miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, Sorin Cîmpeanu şi Vlad Voiculescu, şi responsabili din sănătate. Este de aşteptat să fie luată o decizie privind redeschiderea şcolilor din 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea, informează Hotnews.

Întâlnirea de la Cotroceni va avea loc de la ora 16.00, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

La şedinţă vor participa premierul Florin Cîţu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Discuţiile vor viza oportunitatea redeschiderii şcolilor din 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunea că Ministerul Educaţiei şi Guvernul "îşi doresc să înceapă şcoala pe 8 februarie, însă acest lucru se va face în funcţie de evoluţia ratei de infectare, după vacanţa de iarnă, care s-a încheiat în10 ianuarie.

"Ştim foarte bine că sunt necesare 14 zile, deci de aceea am spus că în a doua jumătate a lunii ianuarie, ultima decadă, mai exact, a lunii ianuarie, în funcţie de evoluţia ratei de infectare va fi luată o decizie. Evoluţia campaniei de vaccinare - ne dorim să fie cât mai mulţi profesori vaccinaţi. În funcţie de măsurile adoptate de alte state şi în funcţie de acţiunile remediale pe care trebuie să le facem şi care necesită prezenţa fizică în şcoală, vom lua decizia referitoare la modul în care va începe şcoala pe 8 februarie", a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, marţi, la TVR.

El spunea că nu exclude niciun scenariu privind reluarea cursurilor în format fizic, că decizia se va lua în funcţie de rata de infectare, iar la finalul lunii ianuarie se va anunţa dacă din 8 februarie, odată cu începerea semestrului II, elevii se vor întoarce în şcoli.

"Nu excludem niciun scenariu, nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării (reîntoarcerii la şcoală) celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu sau o combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie", a mai afirmat Cîmpeanu.

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spunea că încă sunt în evaluare planurile de revenire a elevilor în şcoli, având în vedere şi faptul că în România a fost detectată recent tulpina de coronavirus din Marea Britanie care este mai contagioasă şi care îi afectează mai mult pe copii decât varianta originală de SARS-CoV-2. "Nu cred că s-ar putea deschide şcolile în 8 februarie", a declarat ea, duminică, la Digi24.

În replică, Sorin Cîmpeanu afirma că nu este exclus nici scenariul ca şcolile să rămână închise şi după 8 februarie, dar că examenele naţionale vor fi organizate chiar şi în cazul în care cursurile vor rămâne online până la sfârşitul anului, potrivit Hotnews.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb