Iohannis îi solicită premierului agenda fiecărei şedinţe a Guvernului

M.I.
Politică / 17 decembrie 2018

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare - Klaus Iohannis subliniază că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului.

Dragnea a afirmat: "Se vorbeşte în România despre amnistie şi graţiere ca şi cum s-ar vorbi că avem vreo bombă atomică şi ne gândim dacă să o folosim sau nu împotriva Uniunii Europene sau împotriva lumii. Eu nu mă tem să pronunţ aceste cuvinte. Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din Justiţie altfel decât prin amnistie şi graţiere va avea tot sprijinul partidului şi al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitaţi, nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ul, PSD-ALDE are şi această obligaţie să repare nedreptăţile".

Ulterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că reflectează cu privire la oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă pe tema amnistiei şi graţierii. "Reflectez. (...) Când voi avea un răspuns structurat atunci vi-l voi oferi. (...)", a spus Toader, la Parlament.

Astăzi dimineaţă, ministrul Justiţiei a menţionat că la Consiliul Naţional al PSD s-a agreat ideea ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a abuzurilor din Justiţie.

El a adăugat că, în prezent, se analizează dacă celelalte soluţii sunt de natură să elimine abuzurile. Toader a arătat că în acest moment se lucrează la un proiect de OUG pentru modificarea Codurilor penale.

-----

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, astăzi, o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului, informează Administraţia Prezidenţială.

"În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009", arată şeful statului în scrisoare.

Klaus Iohannis subliniază că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale publicat, astăzi, pe site-ul instituţiei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Foarte bine! cand va sesiza un "derapaj" hopa, poate participa la sedinta si dejuca smecheria.

    Penalul hot de case de la Cotroceni trebuia pus de mult de parlament sub acuzare pentru inalta tradare.

    Porcul retardat antiroman e doar o marioneta a colonistilor straini si a statului paralel securisto-mafiot. 

    1. Ai putea exemplifica; fi concret?.

      Hei kopekaru, vezi ca ai gresit "adresa", voi astia de la Sputnik va postatzi mizeriile antiromanesti la fitzuica aia a lu agentil fsb nistorescu!

      Ca sa vezi unde se ascundea "ciobanescu mioritic" klauSS werner...la georgeta in brate...Pana una alta, in Romania Sputnik-ul vine pe filiera Deutsche Welle via Sibiu, in nici un caz prin Teleorman:-)

      Deutsche Welle e ținută departe de faliment de către SIE.

      Sputnikul vine pe filiera Viena, în baza dosarului de șantaj al escrocului statului. 

    Viorica : ÎL prestadigitaţionează ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb