IOHANNIS: Investiţiile în unităţile III şi IV de la Cernavodă sunt de importanţă naţională

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 octombrie 2016

Investiţiile în reactoarele III şi IV de la Centrala de la Cernavodă sunt de importanţă naţională, a spus, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că această chestiune este discutată în CSAT sperând ca negocierile în acest sens să fie încheiate anul viitor, potrivit News.ro.

Domnia sa a spus: "Ştiţi foarte bine că avem în plan, noi toţi, dezvoltarea unităţilor III şi IV. În Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a discutat această chestiune şi am stabilit că aceste investiţii în unităţile III şi IV reprezintă investiţii strategice pentru România, sunt de importanţă naţională. Sper că vom avea un progres semnificativ. Autorităţile guvernamentale, împreună cu conducerea Companiei Naţionale, lucrează la aceste negocieri, pe care eu îmi imaginez că le-ar putea finaliza într-un termen rezonabil, poate la anul, şi, atunci, putem să intrăm într-o zonă efectivă de dezvoltare a investiţiei, care ar fi benefică pentru România".

CNE Cernavodă furnizează aproape 20% din energia electrică consumată în România, a spus şeful statului care a precizat că ar fi bine să se ajungă la 30%, pentru ca România să se îndrepte astfel spre "ceva ce este mult mai important decât independenţa energetică, spre securitate energetică".

Preşedintele a afirmat: "În momentul de faţă, cred că furnizaţi aproape 20 la sută din energia electrică consumată în România. Cred că ar fi foarte bine să mergem până în zona poate de 30 la sută şi atunci avem o ţintă destul de bine conturată, şi putem să mergem înspre ceva ce este mult mai important decât independenţa energetică, spre securitate energetică. (...) În afară de independenţa energetică, care, dacă se atinge, e ok, trebuie să avem securitate energetică. Populaţia trebuie să fie sigură şi industria trebuie să fie sigură că în România accesul la energie este garantat. Acest lucru se poate numai acceptând interconectarea. Fără interconectare cu celelalte ţări din zona noastră, în special din Uniunea Europeană, nu vom putea să ajungem să avem o securitate energetică. Acest termen a fost foarte des folosit în ultima perioadă şi în Consiliul European, ne preocupă, iar investiţiile în această zonă, după părerea noastră, îmbunătăţesc net securitatea energetică nu numai a României, ci a întregii regiuni".

El consideră că dezvoltarea unităţilor III şi IV de la Cernavodă nu va duce doar la producerea de mai multă electricitate, ci şi la închiderea unor unităţi poluante sau ineficiente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb