IOHANNIS:  "Românii au transmis un mesaj proeuropean în 26 mai"

T.E.
Politică / 4 iunie 2019

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

La alegerile din 26 mai românii au transmis un mesaj clar proeuropean şi au respins discursul antieuropean, a declarat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, la Forumul Internaţional al Societăţii Civile.

"Am avut alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pe tema Justiţiei, pe care l-am convocat în România, dacă pot să spun aşa, şi pe care l-am câştigat împreună cu românii. Concluzia după scrutinul din 26 mai este una foarte simplă: românii au spus ferm că îşi doresc un parcurs european pentru România, în ciuda încercărilor eşuate de a slăbi încrederea cetăţenilor în proiectul european. Românii au dovedit prin vot că orice schimbare începe de la aspiraţie şi de la înţelegerea modului în care funcţionează lumea de astăzi. Românii au transmis un mesaj clar proeuropean, au hotărât că locul României este fără îndoială în Uniunea Europeană, în rândul statelor care susţin şi cred în proiectul european şi, pe scurt, au demonstrat că îşi doresc să se implice activ în apărarea statului de drept. Este un semn clar că spiritul civic a devenit şi mai prezent, lucru care nu poate fi decât în beneficiul societăţii româneşti şi care demonstrează forţa ei de regenerare. (...) Cetăţenii au respins discursul antieuropean", a spus şeful statului, potrivit Agerpres.

El consideră că, prin alegerile europarlamentare, cetăţenii statelor europene au dovedit că înţeleg pericolele pe care le presupun curentele eurofobe, extremiste, naţionaliste şi populiste.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu mai ieși public și mai minți ca nimeni nu te baga în seama, dacă nu știi nici putina geografie și mai spui ca ai fost profesor de fizica. Vai de capul copiilor acelora care au făcut fizica cu tine mai bine făceau educație fizica. ROMANIA ca suprafață teritoriala se afla în continentul EUROPA. Nu ne mai face de tara de ris, ca oricum nu ai avut și nu ai interes sa reprezinți ROMÂNIA și ROMANII TRĂDĂTORULE DE TARA. DAȚI DEMISIA ȘI PLEACĂ SA NU ȚI MAI AUZIM DE NUMELE RUȘINEA ISTORIEI ROMÂNIEI ȘI ROMANILOR. Nu iasă fum dacă nu faci foc de ce rid ungurii de tine pentru ca este adevărat și te știe toti europeni ca ești SCLAVUL OCCIDENTULUI și le stai în genunchi la iubiți tai(WEBER, TIMMERMANS, JUNKER, și lista e lunga) ca să fii cu numele președintele României, oricum nu ai făcut nimic și nu vrei sa faci ca asta ții scopul SUGALAU LE. Spalate prin gura ca ești murdar de lapte și îți miroase gura și ne faci de rușine și SCIRBA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb