IOHANNIS S-A ÎNTÂLNIT CU DELEGAŢIA FMI  Reprezentanţii FMI: "România trebuie să îmbunătăţească absorbţia fondurilor UE şi colectarea veniturilor"

Andrei Stan
Politică / 16 martie 2017

Reza Baqir şi Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

Reza Baqir şi Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

FMI susţine că e nevoie de continuarea luptei împotriva corupţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), şeful misiunii FMI în România, Reza Baqir, arătând necesitatea creşterii performanţelor în absorbţia fondurilor europene şi a îmbunătăţirii semnificative a colectării veniturilor de către ANAF, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, reprezentanţii Fondului su subliniat că este nevoie şi de asigurarea predictibilităţii şi susţinerea în continuare a luptei împotriva corupţiei, în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă "o serie de riscuri şi vulnerabilităţi".

Administraţia Prezidenţială precizează: "Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit joi, 16 martie a.c., la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei FMI condusă de domnul Reza Baqir, şeful misiunii pentru România. Întrevederea a avut ca scop prezentarea principalelor concluzii ale misiunii periodice de evaluare, în virtutea statutului României de ţară membră a Fondului Monetar Internaţional".

Temele abordate în cadrul discuţiilor s-au axat pe evoluţiile economice recente ale României.

"Şeful misiunii FMI a subliniat necesitatea unor politici economice sănătoase, care să consolideze creşterea economică din ultimii ani a României, mai ales în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri şi vulnerabilităţi", se mai arată în comunicat.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată "nevoia de a regândi trendul politicilor economice din ultimii ani, de la politici şi măsuri axate pe stimularea puternică a consumului, către politici de susţinere a investiţiilor şi a structurii productive a economiei României".

"În acest sens, reprezentanţii FMI au arătat că România are nevoie de creşterea performanţelor în absorbţia fondurilor europene şi îmbunătăţirea semnificativă a colectării veniturilor de către ANAF, dar şi de asigurarea predictibilităţii şi susţinerea în continuare a luptei împotriva corupţiei", subliniază Administraţia Prezidenţială.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat "importanţa creşterii încrederii în economia României, prin politici publice credibile, eficienţă şi transparenţă a cheltuielilor publice, dar şi printr-un cadru competitiv pentru mediul de afaceri".

În încheierea întrevederii, a fost reafirmată dorinţa de a continua colaborarea bună dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, astfel încât climatul economic general să fie "stabil şi favorabil creşterii prosperităţii", adaugă Administraţia Prezidenţială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb