IOHANNIS, SPORTIVILOR ROMÂNI CARE PARTICIPĂ LA OLIMPIADĂ: "Îndrăzniţi să scrieţi istorie!"

Andrei Stan
Sport / 21 iulie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat astăzi succes sportivilor care vor reprezenta ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Rio, îndemnându-i să scrie istorie.

''Vreau să ştiţi că aveţi în mine cel mai mare susţinător, vreau să nu simţiţi nici un fel de presiune, ci să mergeţi la Rio cu inima deschisă. Să vă concentraţi să daţi ce este mai bun în dumneavoastră. Vreau să ştiţi că întreaga ţară vă este alături şi vă susţine. Sunteţi cei mai buni, iar eu vă încurajez să arătaţi asta. Este simplu: fiţi voi înşivă, trăiţi-vă visul la Rio şi nu uitaţi niciun moment că milioane de români vă susţin de acasă!(...) Îndrăzniţi să scrieţi istorie!'', a declarat Iohannis la ceremonia de predare a drapelului Echipei Olimpice a ţării noastre.

Preşedintele a precizat că talentul şi munca sportivilor români este superioară investiţiei pe care o facem, ca societate, în sport.

''Sunteţi cei care au înţeles pe deplin că cel mai important aspect al sportului competiţional este munca neîntreruptă. Sportul face parte din identitatea naţiunii noastre, clădită cu ajutorul rezultatelor obţinute de-a lungul timpului de numeroşi sportivi. Ştim cu toţii că România s-a clasat deseori, atunci când s-au numărat medaliile la final, pe podiumurile olimpice, peste state mult mai mari ca populaţie, suprafaţă, putere economică. Asta arată că talentul şi munca sportivilor români este superioară investiţiei pe care o facem, ca societate, în sport. În schimb, dumneavoastră sunteţi cei care oferiţi, prin cariera pe care v-aţi asumat-o, un mod de a ne însănătoşi ca societate'', a mai spus Iohannis.

Şeful statului a insistat că extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă.

''Sigur că în ultimele trei decenii numărul de medalii la olimpiade a scăzut. Aici trebuie să ţinem cont de multe cauze, iar societatea românească are nevoie de o nouă viziune asupra sportului. Nu există societate puternică şi prosperă fără sport de performanţă. De aceea, îmi doresc ca proiectul meu, «România educată», să contribuie din plin la introducerea spiritului sportiv în sistemul de învăţământ la toate nivelurile. Extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă, dacă vrem să fim cu adevărat competitivi între statele lumii şi, mai ales, dacă ţinem să avem o naţiune de oameni sănătoşi'', a subliniat Iohannis.

Acesta i-a înmânat gimnastei Cătălina Ponor drapelul cu care echipa ţării noastre va defila la JO de la Rio.

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice va debuta în Brazilia pe 5 august şi se va încheia pe 21 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb