Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că termenul stabilit pentru finalizarea Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare este orientativ, nu ultimativ, iar România va lucra acest proiect până este "foarte bun", conform Agerpres.
Întrebat, la Palatul Cotroceni, dacă PNRR va fi gata până la sfârşitul lunii şi ce riscă România dacă nu va fi finalizat la termenul stabilit, şeful statului a răspuns: "Acest termen stabilit este orientativ, nu este un termen ultimativ, să înţelegem acest lucru".
"Deja, Comisia (Europeană) începe să recomande ţărilor să lucreze la planuri bune mai degrabă, decât să le termine într-o anumită zi. Şi noi, da, vom lucra pe PNRR până când va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisie şi, mai important, implementat de noi. Am auzit şi eu la televizor tot felul de politicieni de la Opoziţie care anunţă catastrofa. Nu este nicio catastrofă. Prima formă de plan naţional a fost discutată cu Comisia, cu comisar, cu director general, cu directori. Fiecare şi-a făcut observaţiile. Ministrul de resort s-a întors în ţară cu observaţiile acestea, le vom analiza, vom corecta planul, iar vor exista discuţii la Bruxelles, vom face ultimele corecturi şi planul va merge înainte. Deci, acest plan va fi lucrat până este foarte bun şi va fi implementat", a explicat Iohannis.
1. Incearca sa dreaga busuiocu...
(mesaj trimis de Cristian în data de 23.04.2021, 10:12)
Incearca sa dreaga busuiocu... Ideea este ca oamenii au nevoie de bani pentru a putea supravietui, Romania are nevoie de investitii masive pentru cresterea niveului de trai ramas la coada UE, iar planul Green Deal nu poate fi implementat decat cu o carutza de bani, care in prezent nu exista, in conditiile in care alde Nasui se scobesc pe sub unghie de 40j de milioane de euro pentru un spirjin de stat pentru IMM-uri.
Politica banilor putini a apus in Romania, trebuie scoase miliardele de euro de la UE si puse pe masa, sa produca alti bani. De aceea, termenul PNRR este cat se poate de strans.