IONUŢ PAULENCO, ANALIST ETORO: "Noile investiţii ale companiilor ar putea spori vânzările în 2021"

Companii / 26 mai 2021

"Noile investiţii ale companiilor ar putea spori vânzările în 2021"

Producătorii de computere personale au fost printre campionii pandemiei, deoarece oamenii au fost obligaţi să lucreze sau să studieze de acasă. Va urma o perioadă diferită, cu noi provocări şi oportunităţi, odată cu ieşirea din pandemie. Deşi s-ar putea să vedem o scădere a cererii de calculatoare personale, revenirea la birou preconizată pentru a doua jumătate a anului 2021 înseamnă că firmele vor face investiţii mari în infrastructura lor de IT, sporind cererea pentru dispozitive de stocare, servere şi alte componente hardware pentru companii.

Lenovo, HP Inc. şi Dell Technologies îşi raportează câştigurile trimestriale mâine iar pieţele aşteaptă rezultate foarte bune, în ciuda dificultăţilor de aprovizionare cu cipuri pe fondul unei penurii mondiale care a obligat producătorii de computere să plătească preţuri mai mari pentru a-şi asigura accesul prioritar la ele.

Lenovo, cel mai mare producător mondial de computere personale, a raportat un profit record de 395 milioane dolari în trimestrul trecut, în creştere cu 53% faţă de trimestrul anterior. Veniturile au ajuns, de asemenea, la 17,25 miliarde de dolari, în creştere cu 22%. De asemenea, Lenovo şi-a consolidat poziţia de top în ce priveşte PC-urile, cu 27,1% din piaţă, înaintea HP Inc, care are un 19,8% din piaţă şi Dell Technologies cu 16,6%, potrivit firmei de cercetare Gartner.

Analiştii se aşteaptă ca producătorul chinez să raporteze mâine vânzări de 14,34 miliarde de dolari, în creştere cu 35,57% faţă de trimestrul similar din anul precedent, când compania a raportat 10,58 miliarde de dolari.

De cealaltă parte a Oceanului Pacific, HP Inc., vine şi ea după un 2020 excelent, iar analiştii se aşteaptă ca vânzările puternice să fi continuat şi în 2021. Compania de calculatoare personale din California a raportat în februarie un venit trimestrial de 15,6 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 15 miliarde de dolari. Pentru al doilea trimestru fiscal care se încheie în aprilie, analiştii se aşteaptă la venituri de 15,24 miliarde de dolari, sugerând o creştere de 4,3% faţă de anul anterior.

Dell Technologies din Texas, o companie cu o gamă mai diversificată, a avut, de asemenea, un an extraordinar în timpul pandemiei, după ce a livrat un număr record de 50,3 milioane de computere în 2020, în creştere cu 8% faţă de 2019. Pentru trimestrul încheiat pe 31 ianuarie, Dell a înregistrat venituri de 26,1 miliarde de dolari, în creştere 9%, compania raportând câştiguri de 1,57 dolari pe acţiune. Pentru ultimul trimestru, care s-a încheiat la 30 aprilie, se aşteaptă ca Dell să înregistreze câştiguri de 1,51 dolari pe acţiune, cu 12,7% în plus faţă de anul precedent. Veniturile sunt prognozate să fie de 23,33 miliarde de dolari, în creştere cu 6,5% faţă de trimestrul trecut.

Ce ne rezervă restul anului depinde de evoluţia pandemiei iar lucrurile par să se normalizeze deoarece campaniile de vaccinare merg bine şi, dacă virusul nu ne va surprinde neplăcut cu vreun nou val, se preconizează că lucrurile vor reveni la normal în această toamnă. Oricum ar fi, cei trei producători de computere s-au dovedit rezilienţi. Şi pentru că mulţi consumatori occidentali au acumulat economii în timpul pandemiei sau au primit cecuri de pe urma pachetelor de stimul economic, producătorii de computere ar putea beneficia atât de creşterea cererii din partea consumatorilor, cât şi de investiţiile companiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb