IONUT STROE: "Apartenenţa la OCDE va garanta ţării noastre un statut privilegiat"

V.G.
Politică / 15 decembrie 2022

"Apartenenţa la OCDE va garanta ţării noastre un statut privilegiat"

Apartenenţa la organizaţia celor mai dezvoltate ţări din punct de vedere economic ne acordă nouă o recunoaştere internaţională şi un statut mai ridicat de economie stabilă, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, astăzi, relatează News.ro.

"Apartenenţa la organizaţia celor mai dezvoltate ţări din punct de vedere economic ne acorda nouă o recunoaştere internaţională , ne acorda un statut, daca vreti, mai ridicat de economie stabilă. Este, daca vreti, o carte de vizită extrem de relevantă în dialogul bilateral cu alte ţări, cu blocuri economice, cu instituţii financiare internaţionale. Practic, din punct de vedere administrativ, noi va trebui să ne asumăm lucrul acesta, să împrumutăm aceste standarde OCDE, prin care evident trebuie sa acordăm o atenţie sporită dezvoltării economice, competitivităţii companiilor, bunăstării cetăţenilor", a declarat Ionuţ Stroe, astăzi, în cadrul unei emisiuni televizate.

El a mai spus că România, din momentul aderării la OCDE, va avea un statut privilegiat şi va trebui să respecte standardele Organizaţie de Cooperare şi Dezvoltare Economică.

"Practic, aceasta apartenenţă la OCDE va garanta României din momentul aderării, dacă nu chiar de acum, pentru ca ne găsim într-o perioadă de evaluare, un statut privilegiat şi un anume standard de la care nu ne vom mai abate niciodată", a conchis Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe este prezent, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, la Paris unde are loc reuniunea Consiliului OCDE.

De asemenea, şeful Executivului a anunţat, în şedinţa de ieri de la Guvern, că va depune astăzi, la sediul OCDE de la Paris, memorandumul iniţial privind aderarea la Organizaţie, de care depinde coerenţa parcursului, astfel încât, în final să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta nici tu nu crezi.Vom ramane aeiasi...romani

    Ne am saturat de politicieni de mucava ca in PNL ..... Oameni slabi si fara minte , neiubitori de tara si de neam... Nu mai votez PNL gata rabdarea mea a luat sfarsit... Shengen nu , Umilinta cat cuprinde....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb