IONUŢ STROE: "Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit"

A.P.
Sport / 9 decembrie 2020

"Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit"

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri dimineaţă, că îşi cere scuze, în numele sportului românesc, pentru incidentul de la meciul PSG-Istanbul BB, în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, scrie News.

"Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Acest lucru nu ne reprezintă. Ancheta UEFA ne va spune ce s-a întâmplat cu adevărat, iar apoi se vor lua măsuri. Nu cred că ajungem la un scandal diplomatic, toţi condamnăm acest fel de incident. Această exprimare nefericită va fi sancţionată. Mi-aş dori ca exprimarea să fi fost inofensivă sau neutră, dar nu trebuie să tolerăm asemenea comportamente. Vom avea discuţii apropos de modul în care putem repara această situaţie. Este un caz particular, nu poate fi generalizat, nu reprezintă sportul românesc", a declarat Ionuţ Stroe la Digi24.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, de la ora 19.55.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. ori esti prost , ori nu stii despre ce este vorba ! in loc sa-i iei apararea lui Coltescu ( nu a facut nimic legat de rasism , bietul om , nebunilor ! ) ai intrat si tu in gloata de scelerati care se pun in genunchi aiurea in tramvai . treziti-va idiotilor ! daca muncesc si am mainile murdare si negre , o sa faca inconjurul planetei ca sint rasist ? nebunilor !

    1. Isterie generalizata!

      Cel mai probabil Coltescu a vrut sa indice arbitrului, din multimea respectiva, cine este persoana careia sa ii acorde cartonasul si intrucat nu avea altceva prin care sa o evidentieze (tricou rosu, par blond, barba sura etc.), creierul i-a furnizat ca indiciu culoarea fetei. Sunt convins ca nu a fost o remarca din convingeri rasiste ci doar un mod de a evidentia din multime o persoana. Daca ar fi zis "blondul ala" sau "barbosul ala" sau "ala alb" (dintr-o masa de negrii) nu s-ar mai fi isterizat toata planeta. 

      Am trecut in cealalta extrema acum cu rasismul asta. 

      Cautam rasism chiar si acolo unde el nu exista  

      In opiniua mea rasism este atunci cand spui "negru" cu intentia vadita de a jigni.

      In orice alt context nu este rasism.  

      Corect,dar se pare ca adevarul deranjeaza!

      Stiam ca in Romania traiesc o multime de IDIOTI,insa nu mi-am inchipuit ca printre ei sa fie si unu care este MINISTRU si se presupune ca asta are si ceva creier. Cand colo ce sa vezi.INCEPAND cu IDIOTUL NEBUN al nemului romanesc CTP si terminand cu unii care cica au fost mari arbitrii,au ajuns sa ii linga in cur pe STRAINI,pentru ca arbitrul COLTESCU,i-a spus unui ca este negru care chiar este negru. IDIOTII,vor sa isi ceara scuze in numele POPORULUI ROMAN. BAI BOILOR,de ce nu v-ati TAIAT ma venele cand JUCATORI ROMANI care au jucat in STRAINATATE ereau facuti TIGANI.? Dar cand la toate meciurile de echipa sau individuale disputate de Romani in UNGARIA acestia sunt facuti TIGANI si BATJOCORITI de ce nu ati PROTESTAT bai LOAZELOR la forurile internationale.Adica COLTESCU,desi ala erea negru,trebuia sa ii spuna arbitrului de centru ca ala erea ALB/ Uite de aceea ROMANIA este pusa CAPRA si F>>>A de catre toata lumea,pentru ca unora din aceasta TARA,le place sa fie F

    Pai daca e negru,ce dracu sa zica?Uite albul ala de acolo?

    sa se faca un concurs national de cerut scuze , cine-si cere mai multe scuze pe minut . evident Coltescu , pe o prajina cu catran si fulgi de gaina . lumea a innebunit total !

    Turcii s-au comportat asa fiindca sunt incompetenti si au gasit prilej sa iasa de pe teren.Sper sa manance bataie de la astia de la PSG pana le sare LCR din cap.Dumnezeu nu doarme.Oricum,negrii astia prea si-au luat nasul la purtare(doar cei prosti,oamelilor inteligenti nu le este rusine de ei insisi).Le mai tine si ''marele luptator pentru democratie''isonul.In tara sa precum si in tarile in care isi baga nasul(ca musca-n cu-ul calului) curg rauri de democratie.

    Ce milog! Ce tara amarata, care nu e in stare sa si apere oamenii! Un turc a spus in acelasi dialog: in tara mea romanii sunt numiti tigani! Si asa zisii conducatori, ce fac? Pun la zid pe romanul care a indicat un om de ciloare ca fiind negru! Ca toti romanii au fist numiti tigani conteaza pentru milogul stroe? Nu, de ce ar conta!

    1. SA te declari ANTIROMAN, MAI BINE? FRANCEZII AU TRATAT CU NESPUS RASISM PE ROMANI, PE HALEP, DE EXEMPLU! CA ROMANII SUNT NEGRII EUROPEI NU SPUI NIMIC!!! NEGRU ESTE UN LUCRU DE CINSTE! NU TE CONCEDIAZA NIMENI!!!???

      Ati pus mitralierele impotriva poporului roman de peste 35 de ani, i-ati transformat in slugile si cersetorii Europei, i-ati EXTERMINAT PRIN CONDITII PROASTE DE TRAI SI PRIN MEDICINA DE CEA MAI PROASTA CALITATE (EXCEPTIILE SUNT RARE)! De la Cantarea Romaniei din 1985 la Cantarea Lumii, CIRCUL DE STAT GLOBAL, RASIST, AL LUMII! Nu va e rusine, ticalosilor?

      Să nu-i condamnăm pe acești pupincuriști. Atâta pot , iar de unde nu-i, nici Domul nu cere. Ce ar fi urmat oare dacă dl. Colțescu ar fi cerut o bucățică de rahat ( alimentul acela gelatinos si dulce, colorat și dat cu zahăr praf, de origine turcească), care în limbajul multora are și altă semnificație? Atunci d-le ministru al sportului să vezi ce * incident diplomatic * se isca și care

      precis se termina cu cotropirea României de către turci, iar matale erai mazilit.

      Tot respectul pentru poziția unor buni români precum Balaj ,Marica și alții. 

    Bai ministrule , esti mai prost ca noaptea cu scuzele tale cu tot ! Tu cum i-ai fi spus ? Black = Negru, unde este rasismul ! VEZI CA IN INREGISTRARI SE AUDE UNUL CARE SPUNE CA " IN TARA LOR LA ROMANI LI SE ZICE TIGANI ! Ce zici de asta ? Boule !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb