IPO: Cerere solidă pentru acţiunile platformei de tranzacţii financiare Al Ansari din EAU

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 martie 2023

IPO: Cerere solidă pentru acţiunile platformei de tranzacţii financiare Al Ansari din EAU

Platforma de tranzacţii financiare Al Ansari Financial Services din Emiratele Arabe Unite (EAU), care vinde 10% din acţiunile sale printr-o ofertă publică iniţială (IPO) derulată la Dubai Financial Market, a decis, săptămâna trecută, să majoreze cota tranşei destinate investitorilor de retail, pe fondul unei cereri solide, anunţă zawya.com.

Astfel, din totalul de 750.000.000 de acţiuni ordinare care reprezintă 10% din capitalul social emis de Al Ansari Financial Services, tranşa destinată investitorilor instituţionali a fost redusă la 693.750.000 de acţiuni, de la 712.500.000, echivalentul a 92,5% din totalul titlurilor oferite, faţă de 95% anunţat anterior. În schimb, tranşa de retail a crescut la 7,5%, de la 5%. În baza intervalului de preţ anunţat anterior, de 1 - 1,03 dirhami/acţiune, dimensiunea tranşei de retail se ridică la 56,3 - 57,9 milioane dirhami.

Perioada de subscriere pentru oferta celor 750 de milioane de acţiuni Al Ansari a fost 16-24 martie, iar titlurile sunt aşteptate să fie listate la bursă în sau în jurul datei de 6 aprilie. Oferta pentru segmentul de retail s-a încheiat pe 23 martie, iar cea destinată investitorilor instituţionali - în 24 martie.

De ofertă s-au ocupat băncile de investiţii Abu Dhabi Commercial Bank, EFG Hermes UAE şi Emirates NBD Capital.

Compania Al Ansari, care a început ca o afacere de familie în 1966, este una dintre cele mai mari platforme de tranzacţii cu bani din regiune. La sfârşitul anului 2022, avea 231 de sucursale fizice şi 4.123 de angajaţi. Al Ansari Financial Services a realizat un profit net de 595 de milioane de dirhami (162,01 milioane de dolari) anul trecut, în creştere de la 491 de milioane de dirhami în 2021. Profitul său operaţional a crescut la 1,15 miliarde de dirhami, de la 988 de milioane de dirhami în 2021, conform Reuters.

Al Ansari şi-a stabilit ca obiectiv un dividend minim de 600 de milioane de dirhami pentru 2023, care urmează să fie plătit în octombrie anul curent şi în aprilie anul viitor.

La momentul anunţului privind listarea Al Ansari Financial Services, Rashed Ali Al Ansari, directorul executiv al grupului, a declarat citat de gulfnews.com: "Nu apelăm la IPO ca să strângem bani, compania noastră este bogată în numerar. Ne lansăm în această călătorie ca să protejăm cu adevărat cele cinci decenii şi jumătate de succes pe care l-am obţinut, ca să-l păstrăm şi să repoziţionăm compania pentru următoarea etapă. Este dificil atunci când merg pe pieţe noi şi în jurisdicţii noi şi spun că reprezint o afacere de familie. Lumea îţi vorbeşte altfel dacă eşti o companie listată la bursă, iar noi asta dorim să realizăm. În calitate de companie listată, o cotă mai mică de 10% lansată pe piaţă nu ar oferi suficientă lichiditate pentru acţiunile noastre".

Societatea continuă să evalueze oportunităţile de investiţii pentru creştere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb