Irakul va ridica interdicţia impusă aplicaţiei de mesagerie Telegram

S.B.
Internaţional / 13 august 2023

Irakul va ridica interdicţia impusă aplicaţiei de mesagerie Telegram

Ministerul telecomunicaţiilor din Irak a anunţat că va ridica duminică interdicţia aplicaţiei de mesagerie Telegram, care fusese impusă la începutul acestei săptămâni din cauza preocupărilor legate de securitate şi scurgeri de date ale instituţiilor oficiale ale statului şi ale cetăţenilor, compania rezolvând problemele, informează news.ro.

Aplicaţia este utilizată pe scară largă în Irak pentru mesagerie, dar şi ca sursă de ştiri şi pentru partajarea conţinutului.

Unele canale conţin cantităţi mari de date personale, inclusiv numele, adresele şi legăturile de familie ale irakienilor.

Ministerul a spus într-un comunicat că decizia de a ridica interdicţia a venit după ce "compania care deţine platforma a răspuns condiţiilor autorităţilor de securitate care au cerut companiei să dezvăluie entităţile care au scurs datele cetăţenilor".

De asemenea, compania "şi-a exprimat deplina disponibilitate de a comunica cu autorităţile relevante...", se mai spune în comunicat.

Ca răspuns la cererea Reuters de comentarii, un membru al echipei de presă a Telegram a spus că "postarea de date private fără consimţământ este interzisă de termenii şi condiţiile Telegram şi un astfel de conţinut este în mod obişnuit eliminat de moderatorii noştri".

"Putem confirma că moderatorii noştri au desfiinţat mai multe canale care partajau date personale. Cu toate acestea, putem confirma, de asemenea, că nu au fost solicitate date private despre utilizatori de la Telegram şi că niciuna nu a fost distribuită."

Săptămâna trecută, ministerul a declarat că Telegram nu a răspuns solicitării sale de închidere a platformelor care scurg date ale instituţiilor oficiale ale statului şi datele personale ale cetăţenilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb