ITALIA: Mişcarea Cinci Stele monitorizează atent oferta Bursei din Hong Kong pentru LSE

M.I.A.
Internaţional / 12 septembrie 2019

Mişcarea Cinci Stele monitorizează atent oferta Bursei din Hong Kong pentru LSE

Mişcarea Cinci Stele (M5S, anti-sistem), aflată la guvernare în Italia, a anunţat că va monitoriza cu atenţie oferta Bursei din Hong Kong pentru London Stock Exchange (LSE) pentru a se asigura că nu afectează interesele italiene, transmite Reuters.

Grupul britanic LSE deţine operatorul italian Borsa Italiana, care la rândul său controlează platforma MTS pe care sunt tranzacţionate bondurile guvernamentale italiene.

"Oferta Hong Kong pentru LSE este o veste neaşteptată, deoarece este o ofertă nesolicitată, şi din acest motiv vom fi vigilenţi pentru a ne asigura că orice evoluţie a acestei situaţii nu afectează interesele italiene", se arată într-un comunicat al formaţiunii politice din Italia.

De asemenea, Mişcarea Cinci Stele va solicita noului ministru al Economiei, Roberto Gualtieri, să claridice dacă o astfel de achiziţie ar reprezenta riscuri pentru Italia, potrivit Reuters.

Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEC) a înaintat marţi o ofertă surprinzătoare de 39 de miliarde de dolari pentru Bursa de la Londra, cu scopul de a sabota achiziţionarea de către LSE a companiei de date Refinitiv, prin care s-ar crea un centru global de tranzacţionare.

Reprezentanţii London Stock Exchange şi-au exprimat angajamentul pentru achiziţionarea Refinitiv şi au precizat că negocierile în acest sens înregistrează progrese importante. În august, London Stock Exchange a anunţat preluarea firmei de analiză a datelor Refinitiv, pentru 27 de miliarde de dolari, conform sursei citate.

Oferta de preluare din partea Bursei din Hong Kong vine într-un moment în care Marea Britanie pregăteşte ieşirea din UE (Brexit) şi unii politicieni şi-au exprimat temerile că o asemenea decizie va slăbi sectorul financiar al ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb