Italia: "O rezolvare prea rapidă a problemei creditelor neperformante ar afecta băncile"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 ianuarie 2018

Italia: "O rezolvare prea rapidă a problemei creditelor neperformante ar afecta băncile"

Ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan, este de părere că rezolvarea prea rapidă a problemei creditelor neperformante din bănci ar afecta sectorul financiar şi speră că Banca Centrală Europeană (BCE) nu le va cere acest lucru instituţiilor de profil din ţară, întrucât ar fi "o mişcare contraproductivă", conform Reuters.

"Dacă acest lucru se va face prea repede sau prea agresiv, va fi contraproductiv, iar băncile nu vor deveni mai sănătoase, ci mai puţin sănătoase", a declarat Padoan săptămâna trecută, la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveţia).

În opinia sa, BCE ar trebui să ia în calcul impactul noilor măsuri în materie asupra pieţei, astfel încât să nu apară o reacţie contraproductivă din partea acesteia.

BCE plănuieşte să publice până în luna martie proiectul de măsuri ce privesc împrumuturile neperformante, care sunt în număr foarte mare în Italia.

Conform noilor norme propuse, dezvăluite de BCE în octombrie 2017, băncile din zona euro ar trebui să îşi constituie provizioane suficiente ca să acopere 100% din împrumuturile neperformante, în câţiva ani. Normele preconizate de BCE, care s-au aflat în procedură de consultare până la data de 8 decembrie, au fost criticate pentru că ar putea afecta economia şi ar încălca prerogativele Parlamentului European.

Roberto Gualtieri, şeful comisiei economice din Parlamentul European, care consideră că o astfel de măsură privitoare la toate băncile europene nu poate fi stabilită de BCE, a propus ca banca să renunţe la acest plan de înăsprire a normelor privind creditele neperformante.

Şi preşedintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, a apreciat că noile norme reprezintă o depăşire a prerogativelor BCE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb