Jair Bolsonaro, testat negativ pentru COVID-19 la aproape trei săptămâni de la infectare

G.U.
Internaţional / 25 iulie 2020

Jair Bolsonaro, testat negativ pentru COVID-19 la aproape trei săptămâni de la infectare

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat astăzi că a fost testat negativ pentru noul coronavirus, după ce a fost diagnosticat pozitiv pe 7 iulie. El a atribuit vindecarea sa tratamentului cu hidroxiclorochină, informează AFP, DPA şi EFE, conform Agerpres.

Bolsonaro a făcut anunţul pe contul său de Twitter după ce a făcut un nou test. "RT-PCR pentru SARS-CoV 2: negativ. O zi bună tuturor", a scris el sub o fotografie în care apare zâmbind şi cu o cutie cu hidroxiclorochină în mână.

Preşedintele în vârstă de 65 de ani a spus că a folosit acest medicament antimalarie controversat, a cărui eficienţă împotriva coronavirusului este pusă la îndoială de majoritatea comunităţii ştiinţifice, de când a fost diagnosticat cu COVID-19. Iniţial el a minimalizat această boală, etichetând-o drept "gripă" şi provocând astfel confuzie în rândul populaţiei cu privire la gravitatea acesteia.

Cel puţin două teste efectuate în ultimele săptămâni au fost pozitive.

Imediat după ce a semnalat rezultatul negativ, preşedintele şi-a părăsit reşedinţa oficială conducând o motocicletă şi, însoţit de un mare grup de oameni, s-a dus la un dealer de vehicule unde a petrecut câteva minute, fără să dea declaraţii numeroşilor jurnalişti care l-au urmat, relatează EFE.

În prezent, Brazilia este unul dintre focarele pandemiei de coronavirus, fiind a doua ţară cea mai afectată după Statele Unite. Ministerul Sănătăţii a confirmat peste 2,34 de milioane de infecţii şi 85.000 de decese până acum, în timp ce aproape 1,6 milioane de persoane s-au vindecat. Se crede că cifrele reale sunt mult mai mari din cauza testării insuficiente în ţara sud-americană, care are 210 milioane locuitori. Şeful statului nu a dorit să impună măsuri de izolare din motive economice.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acum să vezi la ăsta propagandă anti-Covid. Idiotul din UK a stat la spital, a fost și pe oxigen, a înțeles că nu e o glumă, s-a potolit.

    Idiotul din Brazilia a scăpat ușor, nu va înțelege nimic.  

    Atât durează o gripa de vara și refacerea de după. Ba chiar la virsta lui, a funcționat f bine. Am ajuns dependenți de marketingul Coronei? Cred ca mulți dintre noi fac parte dintre cei ce se uita la teleshoping nonstop, de nu mai accepta alta "reclama" și pt alte viroze. Virusul asta exista printre noi de cind lumea, a fost pus în evidenta prin anii '50. Asta este psihoza in masa, ce se intimpla acum:deja comisarii de la Comisia Europeană recomanda vaccinarea timpurie antigripala. Îmi este dubios demersul lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb