''Situaţia din jurul Ucrainei arată mai bine, însă un atac rus nu poate fi exclus''

JAROSLAW KACZYNSKI: ''Situaţia din jurul Ucrainei arată mai bine, însă un atac rus nu poate fi exclus''

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 17 februarie 2022

Jaroslaw Kaczynski (Sursă foto: Twitter)

Jaroslaw Kaczynski (Sursă foto: Twitter)

Polonia-thenews.pl (prin Agerpres)-17 februarie 2022: Situaţia din jurul Ucrainei începe să arate mai bine, dar un asalt rus asupra ţării vecine nu poate fi exclus, a afirmat Jaroslaw Kaczynski, preşedintele Partidului Lege şi Justiţie (PiS), formaţiune aflată la guvernare în Polonia.

Rusia ''îşi foloseşte forţele armate cel puţin pentru a destabiliza Ucraina şi pentru a-i face viaţa grea'', a declarat liderul conservator într-un interviu pentru postul naţional de radio polonez.

Kaczynski, care este şi vicepremier pentru securitate, a subliniat că acţiunile Rusiei în jurul Ucrainei ''sunt inacceptabile în ceea ce priveşte dreptul internaţional şi bunele maniere, însă acest lucru nu înseamnă că totul trebuie să se încheie cu o agresiune armată''.

''Nu sunt convins că Rusia, preşedintele Vladimir Putin şi colaboratorii săi plănuiesc cu adevărat un atac'', a menţionat vicepremierul polonez, adăugând că 'aceasta este una dintre opţiuni, în funcţie de răspunsul Occidentului''.

Potrivit lui Jaros³aw Kaczynski, criza actuală a cauzat deja pierderi economice Ucrainei, numeroşi investitori şi diplomaţi şi familiile lor părăsind ţara.

''Întrebarea acum este dacă ruşii vor continua acest joc sau dacă au decis că această fază s-a încheiat'', a mai spus acesta.

Premierul Mateusz Morawiecki a anunţat miercuri că Polonia se pregăteşte pentru un eventual aflux de refugiaţi dinspre Ucraina în cazul unei invazii ruse. Morawiecki a spus că ţara sa va construi la frontiera estică, lângă Ucraina, o infrastructură pentru primirea de refugiaţi, iar unii dintre aceştia ar putea fi mutaţi ulterior în altă parte.

Rusia a concentrat peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera ucraineană şi cere ca NATO să promită oficial că nu va accepta Ucraina ca stat membru.

Occidentul a ameninţat Rusia cu noi sancţiuni dacă aceasta atacă Ucraina, dar Moscova neagă că are vreo intenţie de acest fel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb