"Rămâne de văzut dacă există o retragere a Rusiei"

JENS STOLTENBERG: "Rămâne de văzut dacă există o retragere a Rusiei"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 16 februarie 2022

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

Bruxelles- Reuters(prin Digi24)-16 februarie 2022: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut din nou Moscovei să demonstreze că retrage trupele din apropierea graniţelor cu Ucraina, arătând că militarii şi tancurile se mişcă în mod constant. Declaraţia vine după ce Minsterul Apărării de la Moscova a anunţat retrageri de trupe din apropierea frontierelor cu Ucraina.

"Rămâne de văzut dacă există o retragere a Rusiei. Ceea ce vedem este că au crescut numărul de militari, iar mai multe trupe sunt pe drum", a spus Stoltenberg la începutul unei reuniuni a miniştrilor apărării din statele membre NATO, la sediul Alianţei de la Bruxelles.

"Dacă încep cu adevărat să-şi retragă forţele, vom saluta acest lucru. Ei au mişcat întotdeauna forţele înainte şi înapoi, aşa că doar faptul că vedem mişcare a forţelor, a tancurilor de luptă, nu confirmă o retragere reală", a subliniat el.

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini în care susţine că sunt prezentate coloane de tancuri şi vehicule militare care părăsesc Crimeea.

"Unităţile din districtul militar Sud care şi-au încheiat participarea la exerciţiile tactice în poligoane din peninsula Crimeea se îndreaptă cu trenul către locurile de încartiruire permanentă", a informat Ministerul Apărării rus.

Un anunţ similar a fost făcut ieri de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

"Unităţile din raioanele militare din Sud şi Vest, care şi-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar şi rutier şi astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor" a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

"O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciţii, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor", a adăugat el.

Dar exerciţiile la scară largă în toată ţara continuă, potrivit acestuia.

Şi ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a subliniat că aceste anunţuri nu vorbesc despre o dezescaladare "în mod real".

"Aşa cum spunea şi secretarul general NATO, în acest moment este nevoie de o confirmare a acestor mişcări de trupe şi să vedem dacă într-adevăr e vorba despre retragere. Echipamentul rămâne pe loc. Pentru a vorbi cu adevărat de o dezescaladare, este nevoie de o retragere completă a acestor echipamente desfăşurate de Federaţia Rusă la frontierele Ucrainei şi Regiunea Mării Negre", a spus Aurescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb