JOCURILE OLIMPICE Copleşiţi de felicitări, medaliaţii tricolori aşteaptă şi primele

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport #Olimpiada / 2 august 2012

Copleşiţi de felicitări, medaliaţii tricolori aşteaptă şi primele

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român trebuie să pregătească, deja, câteva sute de mii de euro pentru a-i premia pe sportivii tricolori care au obţinut medalii la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice. Obiectivul fixat înainte de începutul competiţiei, 9 medalii, este foarte aproape să fie atins după ce în primele patru zile de concurs au fost câştigate mai mult de jumătate, iar până la sfârşitul acestei săptămâni este posibil ca sportivii tricolori să mai urce pe podium de cel puţin trei ori. Faptul că ţara noas-tră se află în primele 20 ca număr de medalii reprezintă un motiv de mândrie, dar şi de uimire având în vedere că în comparaţie cu marile forţe ale sportului mondial, la noi şi investiţiile sunt foarte mici, dar şi aria de selecţie. Problema primelor a fost pusă şi la nivel înalt, premierul Victor Ponta simţind nevoia să-i asigure pe sportivi că îşi vor primi banii pe deplin meritaţi: "Toate primele vor fi la dispoziţie pentru că încurajări au primit foarte multe sportivii noştri, recompense foarte puţine sau chiar deloc. De data asta vreau să ne ţinem de cuvânt şi, vedeţi, la rectificare banii pentru sportivii care iau medalii vor fi acolo în mod sigur".

Respectând o tradiţie veche de peste 36 de ani, gimnastele au urcat din nou pe podium în finala pe echipe. Sportivele pregătite de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au cucerit medalia de bronz în finala pe echipe. Performanţa este lăudabilă având în vedere concurenţa, dar şi faptul că în echipa noastră există gimnaste care au chiar şi cu 10 ani mai mult decât adversarele. O analiză realistă a situaţiei este făcută de antrenorul coordonator Octavian Bellu: "Nu sunt mulţumit şi nici fetele nu sunt mulţumite, Cătălina şi Sandra ştiu deja gustul medaliei de aur, iar celelalte ştiu cum e să fii pe locul întâi. Dar, atât s-a putut azi, eu mă bucur că ele s-au concentrat mai mult decât la calificări şi rămâne ca fetele calificate în finalele pe aparate să-şi exploateze la maxim această oportunitate. Niciodată nu poţi să spui că ai făcut totul, că ai dat totul pentru un rezultat foarte bun. Ziua de azi a trecut, concursul olimpic la echipe e deja istorie, de acum fiecare trebuie să-şi gestioneze cât mai bine emoţiile, trăirile, în aşa fel încât să nu plece de la această olimpiadă cu impresii neplăcute. În fiecare dimineaţă în care mă scol, mă întreb cum este posibil să lupţi cu SUA, China şi Rusia, văzând potenţialul acestor ţări. Cu tot respectul faţă de numărul de gimnaste din cele 3 ţări, noi avem un grup mic, cu care încercăm din puteri în fiecare zi să facem echipe bune cu care să mergem la competiţii. Acum suntem pe locul 3, iar pentru mine este ca un act de supravieţuire". Clasamentul finalei olimpice pe echipe a fost următorul: 1. SUA 183.596 puncte, 2. Rusia 178.530, 3. România 176.414, 4. China 174.430, 5. Canada 170.804, 6. Marea Britanie 170.495, 7. Italia 167.930, 8. Japonia 166.646.

Gimnastele noastre mai sunt calificate în patru finale olimpice - sol, bârnă, sărituri şi individual-compus, după cum urmează: individual-compus: Larisa Iordache - locul 9 în calificări (57.800 puncte), Sandra Izbaşa - locul 11 (57.532); sol - Sandra Izbaşa - locul 2 (15.066), Cătălina Ponor - locul 7 (14.600); bârnă - Cătălina Ponor - locul 7 (15.033), Diana Bulimar - locul 8 (14.866); sărituri - Sandra Izbaşa - locul 2 (15.316). Doar prin prisma notelor din calificări şi din finala pe echipe, există speranţe că gimnastele mai pot obţine 2-3 medalii în concursurile individuale.

O surpriză plăcută a fost oferită de halterofilul Răzvan Martin, care obţinut la categoria 69 kg medalia de broz. Ultima medalie cucerită de halterofilii tricolori, tot de bronz, fusese obţinută de actualul preşedinte al federaţiei, Nicu Vlad, la Atlanta în 1996. Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, speră ca disciplina sportivă la care a cunoscut gloria să mai aducă o medalie delegaţiei noastre: "Am sperat că va lua medalie şi mă bucură că halterele îşi aduc contribuţia la numărul de medalii al delegaţiei Româ-niei. Mă bucur că şi de data asta am reuşit să ne facem datoria şi sper în continuare, pentru că mai avem nişte sportivi cu şanse în următoarele zile".

Astăzi este o nouă zi importantă pentru delegaţia noastră, şansele la medalii fiind foarte mari, la canotaj, unde celebrul echipaj de 8+1 dispută finala, la gimnastică, Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache se luptă pentru titlul de la individual compus, dar şi la judo, unde colosul Daniel Brata încearcă să calce pe urmele colegelor Alina Dumitru şi Corina Căprioriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb