Joe Biden cere Congresului să prelungească moratoriul evacuării chiriaşilor

S.B.
Internaţional / 30 iulie 2021

Joe Biden cere Congresului să prelungească moratoriul evacuării chiriaşilor

Preşedintele american Joe Biden a cerut Congresului american să prelungească moratoriul care împiedică evacuarea chiriaşilor în Statele Unite, care expiră la 31 iulie, a anunţat Casa Albă, în toiul unei creşteri a contaminărilor cu varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, informează news.ro.

"Preşedintele cere Congresului să prelungească moratoriul evacuărilor, cu scopul de a-i proteja pe locatarii vulnerabili şi familiilor lor", a anunţat joi, într-un comunicat, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Acest moratoriu a fost implementat în septembrie 2020 de către Centrele de Prevenire şi Luptă împotriva Maladiilor (CDC), principala agenţie federală americană de sănătate publică.

"Menţinerea oamenilor acasă, departe de locuri suprapopulate sau adunări - precum refugii pentru persoane fără adăpost - prin împiedicarea expulzărilor este o etapă-cheie în oprirea răspândirii covid-19", precizează CDC pe site.

Acest moratoriu a intrat în vigoare după cel din martie 2020 al administraţiei lui Donald Trump şi Congresului, vizând să evite ca milioane de oameni care şi-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei să ajungă în stradă.

Acest moratoriu a fost prelungit ulterior în mai multe rânduri.

Însă, "o decizie a Curţii Supreme a stabilit că o autorizare clară şi specifică a Congresului (:..) este necesară pentru ca CDC să prelungească moratoriul după 31 iulie", îşi exprimăregretul Jen Psaki.

Joe Biden a cerut, de asemenea, departamentelor Locuinţei şi Dezvoltării Urbane, Agriculturii şi Veteranilor, care gestionează chiria anumitor locuinţe, "să-şi prelungească moratoriile respective până la sfârşitul lui septembrie", precizează ea.

Departamentul Trezoreriei a îndemnat miercuri, la rândul său, o accelerare a plăţilor către locatari ale unor fonduri alocate de către Guvernul federal cu scopul de a-i ajuta să plătească chiria.

Dintr-un total 46 de miliarde de dolari puse la dispoziţie de către state şi colectivitţi locale în vederea ajutării financiare a chiriaşilor aflaţi în dificultate, doar trei miliarde de dolari au ajuns efectiv în contul în bancă al acestora din urmă, a confoirmat un oficial de la Trezorerie.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Adica, prin legea din US chiriasii pot sa nu plateasca chirie pe durata moratoriului si nu pot fi evacuati. Datoria se aduca acolo si o plateste... cineva... candva.

    Prin prelungirea moratoriului inseamna ca acei chiriasi vor continua sa locuiasca intr-o locuinta din care nu pot fi evacuati pentru neplata chirieri. Un soi de comunism pe seama properitarilor. 

    Acum, e logica ca daca cineva nu isi mai poate plati chirie dupa N luni sunt sanse minime sa poate dintr-o data. 

    Dar americanii vor protectie sociala pe barba privatilor. Statul putea sa *preaia* chiria dar... doar nu sunt nebuni. 

    Altfel spus, vor baga in faliment (personal) micii proprietari. In timp ce firmele mari vor rezista la dobanzi minim istorice sa treaca si peste asta.

    1. Biden este un comunist nenorocit. Lasa bai oamenii sa munceasca, nu le mai da ajutoare sociale enorme. Pune-i sa munceasca sa isi poata plati chiriile.

      Păi dacă lumea n-are servici din cauza de Covid, din ce vrei sa plătească? E tot un fel de amânarea ratelor...

      Daca cineva e deja cateva chirii in urma si nu poate plati, o amanare nu o sa-i permita decat sa adune si mai multe datorii.

      Altfel spus, doar amana inevitabilul si face dezastrul si mai mare. Care dezastru nu va fi platit de guvern, ci de firme / privati care s-au trezit ca au devenit familia adoptiva a unor "chiriasi." 

      Ma intreb ce mananca oamenii aia fara servici? Exista moratoriu si la mancare gratuita? 

      Moratoriul asta e socialism pe spinarea altora. Asa cum ii place si statului Roman sa faca, pe spinarea angajatorilor sau pe oricui poate. 

      Mi se pare evident ca intr-o situatie ca asta deja ar trebui implicate serviciile sociale. Este iresponsabil sa lasi pe cineva sa acumuleze datorii pe care nu le poate plati. De asemenea, multi probabil se intind prea mult si au chirii scumpe. Statul ar putea sa conditioneze maximul de luni care se poate intarzia, maximul chiriei, maximul suprafetei, etc. 

      Ca sa nu mai zic ca nici nu se compara cu amanarea ratelor. Bancile au cu totul alt statut si rol in piata si societate comparativ cu imobiliarele. 

      Amanarea ratelor este mult si in interesul bancilor, care nu vor sa se trezeasca cu niste imobiliare care se depreciaza si prefera siguranta ratelor platite.

      Moratoriul chiriilor este o *fortare* a proprietarilor sa crediteze respectivii chiriasi. Proprietarii nu au nici un beneficiu din asta. Probabil multi ar renunta si la chirie doar sa se scape de belele. 

      De fapt, cum ar fi sa poti obliga banca sa-ti dea un credit? Pe care-l platesti cand poti, dupa ce expira moratoriul creditelor? 

    BLM,statui distruse, 27 mil$ despagubiri date familiei!!(știți voi care) ,ajutoare peste ajutoare în contextul Covid,bani din elicopter,afaceri dubioase ale fiului în Ucraina,China practic tot tacâmul!

    Ce viitor mai are țara asta?  

    Cu sau fara Covid:

    - dobanzile joase fura cerere din viitor si simultan locurile de munca existente. 

    - creditul aduce din viitor nevoie, cu cat creditul este dat cantitativ mai usor cu atat mai greu o sa fie viitorul ca forma de plata credit / datorii. 

    - cu cat CREDITUL - Masa Monetara - Notele cresc in sistem cu atat mai mult se pune in viitor presiune descendenta in crestere economica YOY 

    semnat comenturi “cretine” 

    In viitoarea economie dominată de AI și roboți neomarxisti e clar că nu vor fi joburi decât pentru cel mult 20% din populația aptă de muncă. De restul va trebui sa se "ocupe" statul, ori la bal cu un stimulent financiar de subzistență, ori direct la cimitir cu viruși produși in laborator.

    Așa că, ceea ce face marele văcar are o explicație. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb