Joe Biden îi asigură pe europeni de sprijinul său, înaintea primei întâlniri cu Vladimir Putin

J.P.
Internaţional / 6 iunie 2021

Joe Biden îi asigură pe europeni de sprijinul său, înaintea primei întâlniri cu Vladimir Putin

Statele Unite se vor poziţiona de partea aliaţilor lor europeni în ceea ce priveşte Rusia, a promis preşedintele american Joe Biden înaintea primului său summit cu omologul rus Vladimir Putin, transmit AFP şi EFE, conform Agerpres.

Într-un articol de opinie publicat sâmbătă în The Washington Post, preşedintele american a promis să consolideze "alianţele democratice" ale SUA în faţa crizelor multiple şi ameninţărilor în creştere din partea Moscovei şi Beijingului.

Biden se deplasează miercuri în Europa, unde va participa la summiturile anuale ale G7 şi NATO şi se va întâlni la 16 iunie, la Geneva, cu Putin, într-o perioadă de puternice tensiuni între cele două puteri rivale, comentează AFP.

Washingtonul a sancţionat Moscova pentru o serie de motive: acuzaţii de ingerinţă în alegeri, piraterie informatică, spionaj, reprimarea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, ameninţarea militară la adresa Ucrainei, anexarea provinciei ucrainene Crimeea. Iar Rusia a răspuns prin numeroase contramăsuri, iar de câteva săptămâni cele două puteri nu mai au ambasadori în cele două capitale. În plus, Moscova acuză NATO că şi-a intensificat activitatea militară la frontierele ruse, prin desfăşurarea de trupe şi de exerciţii militare.

"Suntem uniţi pentru a răspunde provocărilor Rusiei la adresa securităţii europene, începând prin agresiunea ei în Ucraina, şi nu va exista nicio îndoială asupra hotărârii Statelor Unite de a-şi apăra valorile democratice, pe care nu le putem separa de interesele noastre", a scris Biden. "Preşedintele Putin ştie că nu voi ezita să răspund viitoarelor activităţi care aduc prejudicii. În timpul întâlnirii noastre, vreau să subliniez din nou angajamentul Statelor Unite, al Europei şi al democraţiilor ataşate aceloraşi principii pentru apărarea demnităţii şi a drepturilor omului", a mai scris preşedintele american în articolul publicat de The Washington Post.

De la preluarea mandatului de preşedinte, în ianuarie, Biden afişează o mare fermitate la adresa Rusiei, dornic să marcheze o ruptură faţă de predecesorul său Donald Trump, acuzat de complacere. Preşedintele Biden a mers chiar până acolo încât l-a numit pe Putin "asasin", atrăgându-şi critici dure din partea Moscovei, aminteşte AFP.

Însă atât Biden, cât şi Putin şi-au exprimat speranţa într-o ameliorare a relaţiilor bilaterale. Preşedintele rus a declarat vineri că speră ca întrevederea să ducă la rezultate pozitive.

În articol, Biden subliniază totodată că Washingtonul "nu caută conflictul", menţionând în acest sens decizia sa de a prelungi tratatul de limitare a arsenalelor nucleare New START pentru încă cinci ani. "Dorim o relaţie stabilă şi previzibilă în cadrul căreia să putem lucra cu Rusia în chestiuni precum stabilitatea strategică şi controlul armamentelor", a scris Biden.

În articolul intitulat "Călătoria mea în Europa este despre dorinţa Americii de a ralia democraţiile lumii", Biden a subliniat totodată că Washingtonul trebuie "să conducă lumea de pe o poziţie de forţă". "Fie că este vorba despre eradicarea pandemiei de coronavirus în întreaga lume, de a face faţă provocărilor reprezentate de accelerarea crizei climatice sau de a răspunde activităţilor nocive ale guvernelor Chinei şi Rusiei, SUA trebuie să conducă lumea de pe o poziţie de forţă", a insistat Biden, care a remarcat că, "în acest moment de incertitudine globală", turneul său european caută să reafirme "angajamentul reînnoit al Americii faţă de aliaţii şi partenerii noştri şi de a demonstra capacitatea democraţiilor de a face deopotrivă faţă provocărilor şi de a răspunde ameninţărilor acestei noi epoci".

"Pe măsură ce recuperarea economică a Americii contribuie la propulsarea economiei globale, vom fi mai puternici şi mai capabili atunci când suntem flancaţi de naţiuni care ne împărtăşesc valorile şi viziunea pentru viitor - de alte democraţii. Aceasta este agenda pe care o voi promova la orice escală", a scris Biden.

În Regatul Unit, Biden a spus că se va întâlni cu premierul Boris Johnson pentru "a afirma relaţia specială dintre naţiunile noastre", iar apoi va participa la summitul G7, unde principalele priorităţi vor fi eradicarea pandemiei de coronavirus, îmbunătăţirea securităţii medicale pentru toate naţiunile şi impulsionarea unei recuperări economice globale robuste şi incluzive.

La summitul NATO din Bruxelles, Biden a promis să reafirme "angajamentul de neclintit al Statelor Unite faţă de articolul 5 (conform căruia un atac asupra unui stat al Alianţei va fi considerat un atac asupra tuturor membrilor - n.r.) şi pentru a ne asigura că alianţa noastră este puternică în faţa oricărei provocări, inclusiv în faţa ameninţărilor precum atacurile cibernetice asupra infrastructurii noastre critice".

Totodată, Biden a anunţat că la Bruxelles se va întâlni cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pentru a discuta despre modalităţile în care SUA şi Europa pot conlucra în strânsă colaborare în privinţa provocărilor globale. "Ne vom asigura că democraţiile de piaţă, nu China sau oricine altcineva, vor scrie regulile secolului al XXI-lea în privinţa comerţului şi tehnologiei. Şi vom continua să urmărim obiectivul unei Europe întregi, libere şi paşnice", a scris Biden.

"Aceasta este întrebarea definitorie a vremurilor noastre: Pot democraţiile să se unească pentru a oferi rezultate reale pentru popoarele noastre într-o lume aflată în schimbare rapidă? Vor putea alianţele şi instituţiile democratice care au configurat atât de mult ultimul secol să-şi dovedească competenţa la adresa ameninţărilor şi adversarilor contemporani? Cred că răspunsul este da. Iar în această săptămână în Europa avem ocazia să o dovedim", îşi încheie Biden articolul de opinie din The Washington Post.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. In afara de slugile pe care le-ați cultivat prin lume nu știu cine drku vă împărtășește valorile bazate pe legea junglei și pe neomarxism pur..

    Va dati seama ca toate aceste afirmatii, nu vin din capul lui Moș Tăgîrță Bideu(care la cat de senil este, isi confunda nepoatele intre ele, iar pe fii-su cel mare il crede viu, desi ala a dat coltul de ani buni) ci ii sunt scrise de catre Papusarii Ocultei, care doresc sa impinga Lumea spre un nou Razboi Mondial! Oare ce pot discuta si pe ce se pot intelege, un politician extrem de lucid si hotarat ca Putin, cu o fosila senila, dar corupta pana in maduva oaselor, caruia ii sunt scrise dinainte declaratiile?

    1. Pupați l pe putin pe sculă că el nu este corupt este un kgbist sărac bă fraierilor este cel mai bogat de pe planetă.

      Toți așaziși moguli sunt sclavi lui Putin citiți mai mult cum p...a mea te poți îmbogâți cănd kgb te vede și cănd te duci la budă. 

      Si uitai, MOE vlade

      Foarte bun comentariu!

      Ne au invadat trolii rusi cu prostiile lor. 

      Pt anonimii cretini 2.1 ,.2.2 si 2.3, mari amatori de lustruit bastoane in gura: ce e mai avortonilor, ati uitat sa va trimiteti mamele la produs, parashutele alea nu v-au facut rost de bani cu care sa va completati ajutoarele de handicap mintal, iar acum ati iesit frustrati pe acest site, ca sa va varsati aici, excrementele intelectuale? Mai bine duceti-va si faceti ce stiti mai bine: inghititi placute suedeze si dati-i niste limbi in curul paros al lui Moș Tăgîrță-Bideu!!

    De ce au un limbaj vulgar cei care își exprimă opiniile pro SUA?

    1. Dacă te referi la individul de la 2.4, ce se semnează cu vlad tepes, e de la nerespectarea tratamentului. Și, apropo, individul are opinii anti-SUA.

      Da. Nu mai contează ordinea mesajelor. Vulgaritatea este generală.

      Pe asa-zisul tepes nu-l intrece nimeni la capitolul vulgaritate.E cel mai mare maestru.

      Pt anonimul 3.1, 3.3: Ce e mai oligofrenule, nu mai produce ma-ta pe Centura, pt ca nu mai are cautare nici la tiristi, nici la arabi si nici la chinezi, si te-a lasat astfel fara bani, ca sa cersesti la colt de strada?

       

      Daca ai fi si inteligent pe cat esti de vulgar.....Macar pe sfertul sfertului!Dar,ce sa-i faci?Unde nu e ,nici Dumnezeu nu cere!

      Ce vorbesti, bai sfertodoctule? Probabil ca stilul asta "anal-itic", ti se trage de la faptul ca esti o curiozitate a naturii, fiind rezultatul unei partide de sex anal!

      Da-te-n batatura neamului cretin de unde ai venit aici... ai lipsa multe pasarele.

      Familie de perversi lustruitori de placute suedeze, ce sunteti! Faceti trotuarul, precum respirati!

      Tu esti pervers,cretinule!

      Imi pare rau pt tine, dar eu nu fac trotuarul ca tine, ma-ta si tac-tu!

      haida-de MOE ai auzit vlade ?

      Nu e nevoie sa-i povestesti lui tepes despre asa ceva,toata ziua e cu ea in gura,e maestru!

      papagal CLORINAT

      Pt anonimii cretini 3,11, 12, 13: cum mamele voastre parashute, nu prea mai au atractivitate pe Centura(varsta, bat-o vina) si implicit nu va mai aduc bani care sa va sustina parazitismul social, eu va recomand sa nu le neglijati si totodata sa le si consolati, lundu-le din cand in cand la cate-o partida de "umeri-craci"!

    vlad tepes ? Un labagiu rusnac, ce are sula mai mica decat cea a drosofilei melanogaster ; nu va mirati, betivul de tat'su , cazac de pe Don, l-a pocnit in cerebel cand se juca cu putza in nisip de l-au pescuit hamalii intr-un port al Marii Azov. De acolo l-au dus la orfelinat si , dupa ce a terorizat invatatoarea cu urletele lui de cretin a fost dus la scoala de corectie de la Habarovsk si a fost recrutat de nepoata Valentinei Tereskova, sa fie trimis intr-un container in spatiu, ca si asa a facut umbra pamantului sfant al Rusiei mama degeaba !

    Si uite asa a aterizat la noi in containerul deja plin de excremente si cules de Silviu Prigoana, legat fedeles si trimis in sectorul 5 la Vanghelie, dar si acolo era batut pe ulite caci fura ceasuri Optimef din buzunarele crasmarilor !

    In cele din urma a fost bagat in duba si dus la spitalul 9, dar -asa cum lese se poate observa- a avut si are acces la internetul stabilimentului deoarece face felatii zilnice branncardierilor ! Itdi siuda, pasol !  

    1. Maestre curist, ai uitat sa iei medicamentele pt cap si cur? Pentru cur pot sa-ti dau eu antidotul, ceva ascutit, care sa te vindece pe vecie de perversiunea ta!

      Eu cred ca a sarit gardul de la Spitalul 9,nu l-a dat nimeni disparut,din contra,si-au facut o cruce mare ca au scapat de el.Si inca ceva,gresesti cu privire la tac-su!Tac-su e Vlad Dracu,ce-i poti cere astuia cu asa mostenire genetica?

      Handicapatule, iarasi ai tras o portie de laba scriind bazaconii pe acest site si stropind cu sperma ta infertila de labagiu, ecranul laptopului sau calculatorului?

      vlad tepes e mort mah oligoblinule

      si tu esti mai prost decat moartea lui

      Ce faci, tepes,te dai anonim?O cotesti dupa cum bate vantul.

      YAO tzen GURA MATII de prost

      Ati tras o portie strasnica de laba, bai analfabetilor ? Urmeaza pt voi portia de placute suedeze! Pofta mare!

      Ori esti cu ea in mana,ori esti cu ea in gura.Mai ia si tu o pauza,ce dk(sa te ia)?

      Ma confunzi cu ma-ta si cu tac-tu! In plus fatza de ce-ai scris, tac-tu mai e si cu ea in cur!

      Sunteti practic, o familie de "profesori universitari" in luatul bastoanelor in mana, in cioc si-n cur!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb