JOE BIDEN: "Nu cred că există o tentativă iminentă din partea Chinei de a invada Taiwanul"

V.G.
Internaţional / 14 noiembrie 2022

"Nu cred că există o tentativă iminentă din partea Chinei de a invada Taiwanul"

Preşedintele american Joe Biden a declarat astăzi, după un dialog cu omologul său chinez Xi Jinping, că nu consideră iminent un atac al Chinei împotriva Taiwanului, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit cu ocazia summitului G20 din insula indoneziană Bali.

"Nu cred că există o tentativă iminentă din partea Chinei de a invada Taiwanul", a afirmat Biden în faţa presei.

"Xi a spus foarte clar că doreşte o rezolvare paşnică. Sunt convins că a înţeles foarte bine ce spuneam, iar eu am înţeles ce spunea el", a adăugat preşedintele SUA.

Ce a spus efectiv Xi, conform aceleiaşi agenţii de presă, a fost că americanii nu trebuie să depăşească anumite limite în privinţa susţinerii guvernului de la Taipei: "Problema Taiwanului este chiar în centrul intereselor fundamentale ale Chinei, fundamentul politic al relaţiilor chino-americane şi prima linie roşie ce nu trebuie depăşită în relaţiile bilaterale".

El a dat asigurări că ţara sa nu caută să sfideze Statele Unite sau să schimbe "ordinea internaţională existentă".

Anterior, Biden a avertizat de mai multe ori că Statele Unite sunt dispuse să facă uz de forţă în cazul unui atac al Chinei asupra Taiwanului. Oficial, Washingtonul recunoaşte principiul unei singure Chine, sub conducerea Beijingului.

După alegerea preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen, în 2016, China a respins orice ofertă de negociere cu Taiwanul şi şi-a intensificat presiunile asupra insulei. La congresul din octombrie al Partidului Comunist Chinez, când a fost reales la conducere, Xi a afirmat că Beijingul nu va exclude niciodată folosirea forţei armate pentru reunificare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sau nu,daca Pellosi mai face vizite "destepte"

    China nu intentioneaza sa invadeze Taiwanul daca americanii stau in banca lor si nu mai agita spiritele!SUA le-ar conveni sa renunte la New Mexico,Texas,California?

    Din ce am aflat pe surse, legat de discutiile dintre fosila Bideu si dictatorul galben, acesta din urma a tradat intelegerile avute cu Rusia referitoare la sprijinul reciproc inpotriva actiunilor concertate ale Occidentului, precum si la transformarea dolarului, din moneda de rezerva a Lumii, intr-o hartie igenica verde, ca valoare! Se pare ca, acesta este pretul platit de el Ocultei pt a fi sigur 100% de numirea pe viata la conducerea Chinei(de care nu era deloc sigur inainte de congres), desi dpdv ideologic, papusarii Ocultei ar fi preferat un individ din "gruparea de la Shanghai" apropiata de fostul lider chinez Jiang Zemin, insa l-au apreciat pe Xi pt modelul instaurat de acesta in China, acela de Lagar fara scapare, si pe care Oculta il vrea implementat in intreaga Lume! Acuma sa vedem si reactia Rusiei, care poate fi de riposta diplomatica si economica(intreruperea de furnizare de resurse naturale ieftine catre China) si apropierea totala de India(rivala asiatica a Chinei), sau se va face ca ploua, continuand politica vizibila de vasal al Chinei, care ii asigura un anumit refugiu economic si financiar(alaturi de Turcia) in fatza sanctiunilor occidentale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb