JOE BIDEN: "SUA vor continua să trimită în Ucraina ajutor material, dar nu şi trupe"

V.G.
Politică / 13 decembrie 2022

"SUA vor continua să trimită în Ucraina ajutor material, dar nu şi trupe"

Preşedintele american Joe Biden a declarat ieri că nu există planuri de a trimite trupe americane în Ucraina, dar în schimb vor exista alte forme de susţinere a Kievului, informează CNN, potrivit News.ro.

"Vom trimite trupe în Ucraina? Nu, trimitem materiale, aşa cum am făcut-o, milioane de dolari", a declarat Biden reporterilor care călătoreau cu el în Virginia şi care l-au întrebat dacă administraţia sa intenţionează să trimită trupe în Ucraina.

În noiembrie, administraţia Biden a cerut Congresului fonduri suplimentare pentru a continua să sprijine Ucraina. Directorul Biroului de Management şi Buget, Shalanda Young, a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în care detalia o cerere de 37,7 miliarde de dolari pentru suplimentarea bugetului, ca ajutor acordat Ucrainei.

Solicitarea acestui ajutor pentru Ucraina ţine de patru departamente guvernamentale americane. Young i-a scris lui Pelosi că în felul acesta, SUA s-ar asigura că Ucraina are "finanţarea, armele şi sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra şi pentru ca persoanele vulnerabile să continue să primească ajutor vital". De asemenea, în document se menţionează penuria critică de alimente şi energie existentă la nivel global şi cauzată de invazia Rusiei.

Solicitarea de finanţare include 21,7 miliarde de dolari pentru Departamentul Apărării, care vor fi cheltuiţi pentru "echipamente pentru Ucraina, refacerea stocurilor Departamentului Apărării şi pentru continuarea sprijinului militar, de informaţii şi alte tipuri de sprijin pentru apărare".

Alţi 14,5 miliarde de dolari sunt pentru Departamentul de Stat, pentru sprijin bugetar direct pentru Ucraina, investiţii critice pe timp de război, asistenţă de securitate, pentru consolidarea securităţii alimentare globale şi pentru asistenţă umanitară.

Departamentul Energiei are nevoie de 626 de milioane de dolari pentru sprijin pentru securitatea nucleară a Ucrainei şi pentru modernizarea rezervei strategice de petrol, iar 900 de milioane de dolari sunt ceruţi pentru Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane, pentru a oferi asistenţă medicală standard şi servicii de sprijin, conform notei de fundamentare a cererii către Congres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Abia astept sa se descopere continutul laptopului lui Biden junior cu afacerile din Ukraina... Atunci se v a vedea de ce SUA sustine asa de insistent Ukraina.. Afacerile familiei sunt imense in Ukraina... Asta e motivul...

    1. Esti de la KGB? De esti asa de informat?

    Circula pe internet o declaratie a lui Biden mai veche,

    in care cere insistent sa se bombardeze masiv Belgradul,

    ca sarbii sa fie mai ascultatori la cererile USA 

    1. Pe internetul din Rusia, ca doar acolo ai acces, Google fiind restrictionat in Rusia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb