"Johnson & Johnson" a primit o ofertă pentru operaţiunile sale de sterilizare medicală

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iunie 2018

"Johnson & Johnson" a primit o ofertă pentru operaţiunile sale de sterilizare medicală

Compania americană "Johnson & Johnson" (J&J) a primit o ofertă de 2,7 miliarde dolari în numerar de la "Fortive" Corp. pentru achiziţia operaţiunilor sale de sterilizare medicală.

J&J şi-a revizuit portofoliul de afaceri şi recent a informat că este pe punctul să-şi vândă divizia de dis-pozitive pentru diabetici, pe 2,1 miliarde de dolari.

În acelaşi timp, compania îşi consolidează portofoliul de medicamente, iar anul trecut a achiziţionat societatea elveţiană de biotehnologie "Actelion", într-o tranzacţie de 30 de miliarde de dolari.

"În ultimele luni, J&J s-a concentrat pe o gestionare mai bună a portofoliului său ca să compenseze o parte din activele care au o creştere mai lentă", este de părere analistul Dennis Ding de la societatea financiară "Raymond James", citat de Reuters. În opinia sa, vânzarea diviziei de sterilizare ar îmbunătăţi creşterea organică a companiei.

Produsele J&J destinate sterilizării, parte a diviziei "Ethicon" Inc., au generat vânzări de circa 775 milioane de dolari în 2017.

J&J a informat că are la dispoziţie 120 de zile ca să accepte oferta, iar dacă acest lucru se va întâmpla, afacerea se va finaliza cel mai târziu la începutul lui 2019. Dacă va prelua operaţiunile J&J pe care le are în vedere, "Fortive", fabricant de produse industriale, va intra pe piaţa sterilizării medicale şi a dezinfecţiei, care are o creştere solidă. Compania vrea să finanţeze achiziţia prin datorii şi numerar disponibil, anticipând că, dacă va avea loc, afacerea îi va spori profitul ajus-tat în primul an întreg de după realizarea acesteia.

"Fortive", societate cu sediul în Everett, Washing-ton, s-a desprins în 2016 din "Danaher" Corp. - dezvoltator de tehnologie pentru industria dentară, ştiinţele vieţii şi de diagnoză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb