JONATHAN SCHEELE: Lupta anticorupţie şi reforma justiţiei trebuie continuate şi după momentul aderării

Ziarul BURSA #Politică / 29 martie 2006

Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, Jonathan Scheele, a declarat ieri, la Iaşi, că lupta anticorupţie şi reforma justiţiei nu trebuie oprite, ci continuate şi după momentul aderării ţării noastre la Uniunea Europeană, transmite Rompres.

Jonathan Scheele a recunoscut, într-o conferinţă de presă, că în România, ca şi în alte ţări, există şi va exista corupţie, însă trebuie intensificate eforturile pentru a se stopa acest fenomen. Şeful Delegaţiei Comisiei Europene a precizat că indiferent dacă România se va integra în 2007 sau 2008 trebuie îmbunătăţită capacitatea de absorbţie.

România trebuie să fie competitivă

Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, Jonathan Scheele, a mai declarat ieri că este foarte important ca ţara noastră să poată contribui la dezvoltarea Uniunii Europene şi a atras atenţia asupra necesităţii unei competitivităţi mai mari.

"Nu se mai pune de mult întrebarea dacă România va adera la Uniunea Europeană şi cînd. Întrebarea e cum va adera, în ce măsură va răspunde aşteptărilor UE de a-şi aduce contribuţia la dezvoltarea acesteia", a afirmat Jonathan Scheele.

Potrivit oficialului european, este foarte importantă contribuţia ţării noastre la dezvoltarea UE. "Este foarte important să aveţi oameni care să ştie ce este acest < animal curios >, Uniunea Europeană", le-a spus Jonathan Scheele participanţilor la întîlnire. În opinia sa, ar fi necesară o dezbatere despre perspectivele României şi aşteptările de la UE.

"Dacă aveţi idei clare despre viitor veţi putea contribui, o dată cu aderarea, la dezvoltarea Europei, o Europă în care toată lumea are posibilitatea de a se dezvolta. Dacă acesta este scopul, obiectivele UE sînt de a păstra şi apăra aces-te idei", a afirmat Jonathan Scheele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb