Josef Aschbacher, şef ESA: "Să acţionezi acum contra schimbărilor climatice este mult mai ieftin decât să repari pagubele"

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Mediu / 17 august 2023

Josef Aschbacher, şef ESA: "Să acţionezi acum contra schimbărilor climatice este mult mai ieftin decât să repari pagubele"

Politicienii trebuie să acţioneze acum pentru combaterea schimbărilor climatice, a declarat Josef Aschbacher, directorul general al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), citat de agenţia Reuters.

"Este clar că schimbările climatice sunt foarte vizibile şi provoacă schimbări cu adevărat enorme pe planeta noastră. Iulie a fost luna cu cea mai mare temperatură medie globală înregistrată. Acest lucru este cu adevărat alarmant. Confirmă doar că schimbările climatice sunt şi vor rămâne cea mai mare ameninţare la adresa planetei noastre şi a umanităţii în deceniile următoare şi că trebuie să facem tot ce putem pentru a atenua efectele", a declarat Josef Aschbacher.

Până în 2021, când a preluat funcţia de şef al agenţiei celor 22 de naţiuni, Aschbacher a condus ESA în domeniul sateliţilor de observare a Pământului. Programul este denumit Copernicus, iar agenţia cu sediul la Paris spune că este cel mai mare instrument de monitorizare a mediului din lume. Săptămâna trecută, ESA a publicat o imagine Copernicus a unui incendiu forestier care a devastat mii de hectare de pădure în sudul Portugaliei.

Oamenii de ştiinţă sunt de acord că schimbările climatice vor face valurile de căldură mai dese şi mai intense, cu apariţii în toate anotimpurile, nu doar în lunile de vară. Cu toate acestea, presiunea asupra unor guverne este în creştere din cauza costurilor asociate cu protecţia climei. Analiştii se tem că viitoarele alegeri din Europa ar putea pune sub semnul întrebării acţiunile climatice.

Josef Aschbacher afirmă că, în cazul amânării acţiunilor climatice, costurile pe termen lung vor fi probabil mult mai mari dacă guvernele nu acţionează în acest moment, când au destule dovezi, inclusiv măsurători prin satelit

"A acţiona acum este mult mai ieftin decât a aştepta ani de zile şi apoi a repara pagubele. Avertizările noastre ar trebui luate în considerarea. Este îngrijorător când avertizările nu sunt auzite de decidenţii politici aşa cum ar trebui să fie auzite pentru a ne salva cu adevărat planeta", a spus şeful ESA.

Programul Copernicus al ESA constă din şase grupuri de sateliţi Sentinel proiectaţi să înregistreze "semnele de viaţă" ale planetei - de la CO2 şi înălţimea valurilor până la temperaturile terestre şi maritime.

Planurile pentru alte şase misiuni Sentinel Expansion începând cu 2026 sunt în aşteptare din cauza unui deficit de finanţare de 721 de milioane de euro (787,84 de milioane de dolari), în mare parte din cauza pierderii parţiale a contribuţiilor Marii Britanii ca urmare a ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

Suspendarea lucrărilor la următoarea rundă de sateliţi ar creşte, de asemenea, costurile prin întreruperea continuităţii şi trimiterea unui semnal greşit despre conducerea Europei în problemele climatice, a spus el.

"Impactul ar fi uriaş, deoarece sateliţii sunt necesari pentru a furniza o serie de parametri climatici critici. Acest lucru ar submina în mod semnificativ angajamentul Europei de a lupta împotriva schimbărilor climatice", a concluzionat Josef Aschbacher.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Daca nu actioneaza toate tarile impotriva schimbarilor climatic, inclusiv China,SUA,rusia etc,Europa actioneaza degeaba...

    1. Din pacate

    Ce ar fi sa incepem sa vorbim si despre cum este influenata vremea de unele state sau regiuni. Sa ploua sau sa nu ploua functie de cultura agricola, de asigurarile pentru agricultura nu se spune niciunde nimic.

    clima si razboiul niciodata ieftine!

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb