"JPMorgan" ar putea obţine peste 2 miliarde dolari pe divizia de mărfuri

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 ianuarie 2014

"JPMorgan" ar putea obţine peste 2 miliarde dolari pe divizia de mărfuri

"JPMorgan Chase & Co." ar putea obţine cel puţin 2 miliarde de dolari din înstrăinarea diviziei sale de materii prime, după ce a primit oferte de la "Blackstone Group" LP, "Macquarie Group" şi "Mercuria Energy Group" Ltd., spun surse apropiate situaţiei, citate de agenţia Bloomberg.

Conform acestora, "JPMorgan" - cea mai mare bancă americană - le va cere părţilor interesate mai multe detalii cu privire la propunerile lor, ca să reducă lista la un singur ofertant. Sursele menţionează că "JPMorgan" va alege câştigătorul săptămâna aceasta.

Oficialii "JPMorgan", "Blackstone", "Mercuria" şi "Macquarie" au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la o eventuală tranzacţie.

Divizia în cauză a "JPMorgan" generează venituri anuale de 750 de milioane de dolari (înaintea costurilor de compensare), potrivit surselor, care mai adaugă că unitatea are active fizice în materii prime de 3,3 miliarde dolari.

Amintim că, anul trecut, "JPMorgan" a anunţat că ar putea ieşi din afacerile cu mărfuri, prin vânzarea operaţiunilor. Banca deţine depozite şi tranzacţionează diverse materii prime, inclusiv gaze naturale şi cărbune. "JPMorgan" a precizat că va continua tranzacţiile cu derivate financiare pe mărfuri şi afacerile cu metale preţioase, inclusiv operaţiunile de depozitare.

Luna aceasta, unele surse citate de presa străină afirmau că banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) este gata să ia măsuri preliminare pentru limitarea activităţilor băncilor pe pieţele materiilor prime, în condiţiile în care autorităţile derulează investigaţii în domeniu. Conform surselor, Fed vrea să reducă riscurile la care se expun instituţiile de credit, plănuind unele măsuri care să diminueze deţinerile şi tranzacţiile cu mărfuri ale băncilor.

Divizia de materii prime din cadrul "JPMorgan" a prezentat interes şi pentru banca braziliană de investiţii "Grupo BTG Pactual", însă aceasta a renunţat la cursă, potrivit surselor citate de presa internaţională.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb