Judecarea recursului pentru falimentul "Fortus", amânată în justiţie

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 1 februarie 2013

La jumătatea anului trecut, Tribunalul Târgu Mureş a decis intrarea în faliment a combinatului, care se afla în insolvenţă din anul 2008.

La jumătatea anului trecut, Tribunalul Târgu Mureş a decis intrarea în faliment a combinatului, care se afla în insolvenţă din anul 2008.

Tribunalul Târgu Mureş a amâ­nat pentru data de 28 februarie 2013 judecarea recursului formulat de creditori la sentinţa de intrare în faliment a combinatului "Fortus" Iaşi, după cum ne-au precizat reprezentanţii Tribunalului.

Termenul de judecată a fost amâ­nat ca urmare a depunerii unei cereri de intervenţie formulată de SIF Moldova, care deţine 13,56% din capitalul social al combinatului industrial ieşean. Această cerere, care susţine punctul de vedere al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), de continuare a activităţii comaniei, a fost admisă în Instanţă, iar SIF Moldova urmează să depună în original chitanţa privind taxa judiciară de timbru.

Constantin Adrian Volintiru, AAAS - creditorul majoritar al "Fortus" Iaşi - ne-a declarat că are toată încrederea că recursul va fi admis de justiţie. Domnia sa ne-a spus, zilele trecute, într-un interviu, că noul plan de reorganizare a companiei este fezabil şi poate salva "Fortus" SA: "Procesul trebuie câştigat în recurs, < Fortus > trebuie să meargă înainte şi să se dezvolte, să se reorganizeze.

Consider că avem şanse mari să câştigăm, pentru că, în a doua parte a anului, s-a observat o reorientare a Guvernului către salvarea unităţilor de producţie şi a industriei româ­neşti".

Domnia sa ne-a precizat că, dacă recursul va fi admis în justiţie, AAAS va merge înainte cu noul plan de reorganizare.

Potrivit lui Adrian Volintiru, aces­ta presupune următoarele: "În primul rând, portofoliul de comenzi trebuie să crească. Din discuţiile mele cu conducerea < Fortus >, la începutul lui decembrie (n.r. 2012), comenzile pe care le avea societatea reprezentau circa 20% din capacitatea de producţie. Acum, au ajuns la aproximativ 42%. Luni am hotărât să angajăm un specialist în vânzări externe, pentru că, din punct de vedere al calităţii lucrărilor şi al competenţei, < Fortus > are o capacitate extraordinară de a juca pe piaţa din Europa de Vest, în Golf sau în fosta zonă sovietică. Un pas în planul de reorganizare este creşterea comenzilor la cel puţin 60-65% din capacitate, în următoarele 3-4 luni, condiţie în care < Fortus > se poate finanţa de la bănci, putând să-şi dezvolte foarte mult activitatea. Avantajul companiei, faţă de multe alte societăţi, este că are o expunere bancară extrem de mică".

"Fortus" Iaşi este o companie controlată de stat, care deţine, prin AAAS, 60,03% din acţiuni.

Societatea ieşeană a fost privatizată în anul 2003, compania "Metalexportimport" SA Bucureşti preluând un pachet de acţiuni de 82,48% din capitalul social.

În august 2008, fosta Autoritate pentru Valorificarea Activelor Statului a decis desfiinţarea contractului de privatizare, pentru nerealizarea obligaţiilor contractuale asumate de investitor.

La jumătatea anului trecut, Tribunalul Târ­gu Mureş a decis intrarea în faliment a combinatului, care se afla în insolvenţă din anul 2008.

Pe platforma industraială care ocupă peste 150 de hectare, sunt produse utilaje tehnologice grele, compania activând pe piaţa de profil din anul 1976.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb