Kaspersky: 85% dintre companiile cu sedii multiple care fac container development s-au confruntat cu atacuri de securitate cibernetică

F.D.
Companii / 30 mai

Kaspersky: 85% dintre companiile cu sedii multiple care fac container development s-au confruntat cu atacuri de securitate cibernetică

Mai mult de trei sferturi (85%) dintre companiile cu sedii multiple care utilizează pachete de software pentru development au suferit incidente de securitate cibernetică în ultimele 12 luni. Aceste organizaţii, care au folosit containere şi/sau Kubernetes, s-au confruntat cu o gamă largă de incidente cibernetice cu rezultate catastrofale, inclusiv scurgeri de date confidenţiale (39%), pierderi financiare (38%) şi scăderea încrederii clienţilor (34%), conform celui mai recent studiu Kaspersky.

În cel mai recent studiu, intitulat "Managing geographically distributed businesses: challenges and solutions", Kaspersky a adunat opiniile profesioniştilor în domeniul securităţii IT, ale profesioniştilor în securitatea informaţiilor şi ale factorilor de decizie C-level care lucrează pentru companiile cu sedii multiple, în legătură cu provocările de securitate a reţelei în construirea şi întreţinerea unei infrastructuri multi-site. Studiul subliniază, de asemenea, problemele cu care se confruntă aceste organizaţii atunci când operează în cloud hibrid şi medii containerizate.

Majoritatea (94%) companiilor cu reţele multi-site care au participat la studiu au avut echipe interne de dezvoltare IT, 79% dintre acestea folosind container development. Dintre cei care folosesc astfel de metode de containerizare, 85% au raportat că au experimentat incidente de securitate cibernetică legate de containere şi/sau Kubernetes în ultimele 12 luni.

Consecinţele incidentelor cibernetice experimentate de aceste companii au fost grave: 39% dintre ele au dus la scurgeri de date confidenţiale, 38% au cauzat pierderi financiare, iar 34% au dus la pierderea încrederii clienţilor. Respondenţii au raportat că principalele motive pentru atacuri au fost erorile de configuraţie (34%), incidente de securitate în timpul rulării (32%) şi detectarea cu întârziere a programelor malware în containere (32%).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb