KASPERSKY: 85% dintre utilizatori sunt preocupaţi de confidenţialitatea datelor pe Android

F.D.
Miscellanea / 16 august 2022

85% dintre utilizatori sunt preocupaţi de confidenţialitatea datelor pe Android

Kaspersky a analizat datele anonimizate, furnizate voluntar de utilizatorii Privacy Checker. Datele arată că utilizatorii sunt cel mai interesaţi să afle cum să-şi configureze setările de confidenţialitate, în special pe Android (85%), conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte aplicaţiile, majoritatea solicitărilor din acest an au fost legate de regulile de securitate Google (22%).

Conform "Digital Privacy and Security Survey", realizat de Institutul Calyx în 2021, 80% dintre respondenţi au fost îngrijoraţi cu privire la subiectul confidenţialităţii digitale, în ultimul an, şi 59% au spus că se simt mai conştienţi de modul în care sunt tratate datele lor decât erau cu un an în urmă. Pentru a ajuta la atenuarea acestor preocupări, utilizatorii pot limita cantitatea de date personale disponibile online, cu servicii precum Kaspersky Privacy Checker, careoferă ajutor specializat în această privinţă. Descoperirile Kaspersky au fost evidenţiate pe baza datelor anonime referitoare la vizitele effectuate pe site-ul web Kaspersky Privacy Checker între ianuarie 2022 şi iulie 2022. De asemenea, aceste observaţii au inclus şi analiza serviciilor şi platformelor cel mai des întâlnite în solicitările utilizatorilor, referitoare la instrucţiunile de setare a securităţii.

Conform acestor date, au existat mult mai multe solicitări de acest fel pentru serviciile peAndroid, în comparaţie cu alte sisteme de operare. Windows şi iOS au obţinut acelaşi rezultat (6%), iar cel mai mic număr de solicitări a fost înregistrat pentru Mac (3%).

Datele pentru cele mai vizualizate pagini de pe site-ul Privacy Checker confirmă, de asemenea, cea mai mare popularitate pentru solicitările referitoare la Android - primele cinci erau toate legate de instrucţiunile pentru acest sistem de operare. Cel mai mare număr de utilizatori au fost interesaţi de setările de confidenţialitate de nivel mediu pentru Google (17%). Următoarele trei poziţii au înregistrat toate acelaşi procent (9%), fiind ocupate de solicitările pentru un nivel mediu de confidenţialitate pentru Chrome şi WhatsApp, precum şi cele mai stricte setări de confidenţialitatelegat de Google. Pe a cincea poziţie se află instrucţiunile pentru un nivel mediu de securitate pe Facebook (7%).

În ceea ce priveşte setările aferente serviciilor, utilizatorii au fost cel mai adesea interesaţi de regulile pentru Google (22%), WhatsApp (14%), regulile de confidenţialitate ale sistemelor de operare şi Chrome (12% fiecare). Instagram (11%) a închis primele cinci poziţii, depăşind uşor Facebook, anul acesta, în ceea ce priveşte numărul de solicitări - ponderea Facebook a fost de 10%.

În plus, pe platforma Privacy Checker, utilizatorii pot alege dintre trei niveluri diferite de setări de securitate - puternic, mediu şi relaxat. Anul acesta, pentru toate serviciile, cea mai mare pondere a cererilor a fost legată de instrucţiuni de nivel mediu. Excepţia a fost pentru browserul Safari, unde utilizatorii au fost mai interesaţi de cele mai stricte reguli de confidenţialitate - 54% faţă de 45% pentru nivelul mediu.

Informaţii detaliate despre setările de confidenţialitate ale contului sunt disponibile pe site-ulKaspersky Privacy Checker. În plus, Kaspersky a pregătit şi o scurtă listă de verificare pentru a ajuta utilizatorii să-şi protejeze informaţiile personale pe toate platformele:

-Soluţiile de securitate au adesea o funcţie de navigare privată, care poate ajuta la evitarea urmăririi pe internet.

-Examinaţi permisiunile pentru aplicaţiile mobile şi extensiile de browser. Este mai bine să nu instalaţi extensii de browser, dacă nu aveţi cu adevărat nevoie de ele. Verificaţi cu atenţie permisiunile pe care le acordaţi.

-Stocarea publică nu este cel mai bun loc pentru a păstrarea informaţiilor private, cum ar fi scanări ale paşapoartelor sau o listă de parole. O opţiune mai bună ar fi să le păstraţi într-o arhivă criptată.

-Actualizaţi sistemele de operare şi aplicaţiile importante pe măsură ce actualizările devin disponibile. Multe probleme de securitate pot fi rezolvate prin instalarea de versiuni actualizate de software.

-Încercaţi să evitaţi să publicaţi informaţii care ar putea oferi prea multe detalii personale, cum ar fi adresa dumneavoastră, numărul de telefon personal, adresa de e-mail şi alte date private. Înainte de a posta ceva public, gândiţi-vă dacă pot exista consecinţe nedorite şi nu publicaţi pe internet nimic care ar putea compromite confidenţialitatea dumneavoastră sau a altcuiva, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb