Kaspersky Lab detectează 200.000 de programe dăunătoare, în fiecare zi

F.A.
Companii / 18 decembrie 2012

Kaspersky Lab a publicat raportul anual Kaspersky Security Bulletin, care prezintă statisticile generale despre evoluţia fişierelor malware şi a ameninţărilor cibernetice în acest an.

Datele analizate în raport au fost obţinute cu ajutorul Security Network (KSN), infrastructura cloud-based utilizată de produsele Kaspersky Lab pentru a monitoriza telemetria şi pentru a furniza protecţie imediată, sub formă de liste negre şi reguli euristice, create pentru a lupta împotriva celor mai recente ameninţări, se arată în comunicatul presă remis redacţiei.

Raportul pe 2012 a scos la iveală o creştere semnificativă a numărului de malware pentru Mac şi una dramatică a numărului de ameninţări care atacă platformele Android.

În total, produsele Kaspersky Lab au detectat şi au blocat peste 1,5 miliarde de atacuri pe web, în 2012, şi peste 3 miliarde de fişiere infectate.

În prezent, Kaspersky Lab detectează şi blochează mai mult de 200.000 de programe dăunătoare noi, în fiecare zi, o creştere semnificativă faţă de prima jumătate a anului 2012, când erau detectate şi blocate, în medie, 125.000 de programe zilnic.

"2012 ne-a arătat că infractorii cibernetici au înclinaţia puternică de a fura informaţii de pe orice tip de dispozitive utilizate de consumatorii finali sau de companii, fie PC-uri, Mac-uri sau tablete. Aceasta este cea mai importantă tendinţă a anului 2012. Observăm, de asemenea, o evoluţie generală a numărului de ameninţări, care afectează dispozitivele ce utilizează software-urile populare", a declarat Costin Raiu, Director, Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb