Kaspersky participă la proiectul GEIGER

S.B.
Companii / 7 noiembrie 2022

Kaspersky participă la proiectul GEIGER

Prin participarea sa în cadrul GEIGER, un proiect cofinanţat de Comisia Europeană, Kaspersky şi-a îmbunătăţit cele două soluţii de gamificare dedicate educării personalului din companiile mici şi mijlocii, soluţii care sunt acum gata de utilizare.

Cele două seturi de instrumente sunt Kaspersky Interactive Protection Simulation - care cuprinde acum un nou scenariu pentru a ajuta companiile mici şi microîntreprinderile să recunoască pericolele - şi Cyber ​​Safety Management Games - care măsoară nivelul de securitate cibernetică al tuturor angajaţilor şi oferă informaţii şi abilităţi esenţiale pentru a menţine un mediu de lucru sigur.

Kaspersky este una dintre cele 18 organizaţii implicate în consorţiul care a dezvoltat proiectul inovator GEIGER1. Iniţiat în iunie 2020 ca parte a HORIZON 2020, un program promovat de Comisia Europeană pentru a sprijini financiar proiectele de cercetare şi inovare, GEIGER îşi propune să ofere seturi de instrumente pentru a evalua nivelul de securitate cibernetică al companiilor mici şi microîntreprinderilor (IMM) şi a creşte gradul de conştientizare a acestora cu privire la protecţia şi confidenţialitatea datelor, datorită instrumentului de training specific. Se adresează următoarelor trei tipuri diferite de companii:

Digitally Dependent: companii care folosesc instrumente software de piaţă (Whatsapp, Instagram, Facebook şi alte aplicaţii) pentru a-şi conduce afacerea, fără expertiză tehnică;

Digitally-based: companii care folosesc software personalizat pentru business;

Digital Enabler: companii mici de IT care oferă produse, soluţii şi servicii unor nişe de piaţă extrem de verticale.

Cu expertiza sa în securitate cibernetică, Kaspersky asigură identificarea ameninţărilor la adresa dispozitivelor mobile ale companiilor mici şi microîntreprinderilor implicate în proiect prin integrarea Kitului Kaspersky Mobile Security Software Development (KMS SDK) în Toolbox-ul GEIGER, care le permite MSE-urilor să îşi evaluează propriul nivel de risc în ceea ce priveşte securitatea digitală şi protecţia datelor.

Mai mult, Kaspersky se ocupă de trainingul în domeniul securităţii şi este responsabil pentru secţiunea "Gamified Educational Contents" a proiectului. Datorită cooperării cu Swiss National CERT (NCSC) în calitate de membru al Consiliului consultativ, GEIGER a întocmit un syllabus pentru Certified Security Defenders, cursanţi care au urmat un curs de formare de 40 de ore pe teme de securitate cibernetică chestionate de CERT. Cursul a fost implementat cu ajutorul FHNW University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland. Programul pilot a fost dezvoltat în Elveţia, cu şcoala profesională BBB (Berufsfachschule Baden) şi asociaţia companiilor mici şi mijlocii SKV (Schweizerischer KMU Verband), în Ţările de Jos cu Asociaţia Contabililor SRA (Samenwerkende Registeraccountantants en Accountants-Administratieconsulenten), în România cu start-up-ul şi hub-ul de inovare CLUJ IT şi coordonat de University of Education Freiburg (Pädagogische Hochschule Freiburg).

"După finalizarea trainingului, aşa-numiţii Security Defenders certificaţi de GEIGER acţionează ca «ambasadori» prin răspândirea cunoştinţelor dobândite pentru companiile cu care lucrează, prin utilizarea a două soluţii de gamificare Kaspersky Interactive Protection Simulation şi Cyber ​​Safety Management Games. Această abordare este deosebit de importantă pentru companiile mici şi microîntreprinderi, cărora le lipseşte personalul cu experienţă sau resursele necesare pentru a conduce un program eficient de conştientizare a securităţii cibernetice", a spus Cesare D'Angelo, Director General Italia la Kaspersky.

Adresat celor care se ocupă zilnic de securitatea cibernetică, Kaspersky Interactive Protection Simulation ajută Certified Security Defenders să recunoască pericolele care afectează companiile mici şi microîntreprinderile, să înţeleagă mai bine criminalitatea cibernetică şi posibilele sale implicaţii datorită unei hărţi, care simulează diferite medii de lucru, de la un coafor sau o sală de sport care gestionează rezervările prin aplicaţie, până la un serviciu de statistică medicală şi o asociaţie de contabilitate care gestionează datele sensibile ale utilizatorilor.

Cyber ​​Safety Management Games este o soluţie online care utilizează două hărţi diferite pentru a măsura nivelul de securitate cibernetică al tuturor angajaţilor şi oferă informaţii şi abilităţi esenţiale pentru a menţine un mediu de lucru sigur. Prima hartă reproduce un mediu de acasă cu 12 zone, unele zone expuse la ameninţări şi altele nu, sarcina cursantului este să înţeleagă dacă zonele respective sunt în siguranţă. La final, cursantul întocmeşte un raport pentru fiecare ameninţare - de la phishing la manipularea informaţiilor sensibile - căruia i se acordă un punctaj pentru a vedea dacă proprietarul sau angajaţii sunt conştienţi de ceea ce fac. Pe de altă parte, cea de-a doua hartă prezintă un internet cafe cu accent pe instrumentele digitale puse la dispoziţie clienţilor. Scopul este de a face proprietarii şi angajaţii să înţeleagă la ce ameninţări se expun, de exemplu o conexiune Wi-Fi nesigură, şi cum pot aceste ameninţări să transmit date din sistemul lor, reprezentând un pericol atât pentru business-ul în sine, cât şi pentru clienţi.

"Cei care folosesc instrumente digitale pentru business-ul lor trebuie să fie preocupaţi şi de aspectele legate de securitatea cibernetică. Ameninţările cibernetice sunt dificil de detectat fără instrumente adecvate şi majoritatea incidentelor pot fi atribuite erorii umane", a spus dr. Bernd Remmele, Research Associate and Data Protection Officer la Pädagogische Hochschule Freiburg - University of Education şi coordonator al programului de educaţie GEIGER Security Defenders. "Datorită proiectului GEIGER, companiile mici şi microîntreprinderile vor putea înţelege care sunt ameninţările care le pot afecta activitatea business-ului. Cursurile de formare GEIGER îi vor sprijini în luarea deciziilor conştiente şi informate în chestiuni de securitate".

Versiunea GEIGER Beta este acum disponibilă pentru Android (şi în curând pentru Windows şi iOS). Poate fi descărcat gratuit de pe www.cyber-geiger.eu. Orice fondator sau angajat al unui business mic se poate înscrie în versiunea beta GEIGER acum, poate să înceapă să-şi îmbunătăţească cunoştinţele de securitate cibernetică, să ofere feedback şi să beneficieze de reducere pentru versiunile beta ale actualizărilor viitoare ale soluţiei GEIGER.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb