KASPERSKY: Unul din trei IMM-uri a lansat produse noi în timpul pandemiei

G.B
Miscellanea / 1 octombrie 2021

Unul din trei IMM-uri a lansat produse noi în timpul pandemiei

Atunci când pandemia a început în martie 2020, pentru 29% dintre companiile mici dezvoltarea de noi produse a fost o modalitate de a răspunde situaţiei dificile, potrivit unui studiu recent realizat de Kaspersky. Lockdown-urile naţionale au afectat situaţia financiară a majorităţii IMM-urilor (66%), iar acestea au trebuit să ia multe măsuri de reducere a costurilor. Având în vedere acest lucru, lansarea de noi oferte sau oportunităţi de business, precum şi alte măsuri luate, au fost unele dintre eforturile de supravieţuire, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, capacitatea de a răspunde în mod adecvat la o criză poate permite unui business să profite la maximum de ea. Conform lui Steven Callander, profesor de economie politică la Stanford Graduate School of Business, "obiectivul este de a trata o criză ca pe o problemă de management" şi "să profite de lumina reflectoarelor". Sub impactul pandemiei, deciziile au fost deosebit de complexe. Organizaţiile au trebuit să ia în considerare factorii externi - lockdown, noi cerinţe sanitare, un stil de viaţă radical schimbat - şi capacităţile lor de afaceri.

Pe lângă lansarea de noi produse şi servicii (29%), ca răspuns activ, fiecare a cincea organizaţie a intrat în noi segmente de business (21%). Pentru companiile din sectorul evenimente, divertisment, artă şi cultură, sau chiar din sectorul medical, acest lucru a însemnat lansarea unei alternative digitale a ofertelor lor fizice; pentru magazine sau restaurante - vânzarea online şi procesul de livrare la domiciliu; pentru producători - fabricarea de măşti, dezinfectant şi alte accesorii medicale sau chiar concentrarea pe furnizarea de bunuri pentru confortul casei.

Printre alte măsuri anti-criză, previzibil cea mai comună, a fost aceea de a permite tuturor sau majorităţii angajaţilor să lucreze de la distanţă (46%). Dar cele mai multe decizii au vizat în continuare optimizarea cheltuielilor: organizaţiile au introdus reduceri bugetare (38%), salarii sau ore de lucru reduse (35%), au redirecţionat bugetele sau au oprit planurile de investiţii (30%). Una din zece companii a trebuit să ia măsuri critice, cum ar fi concedierea angajaţilor (12%) sau oprirea plăţii facturilor (11%).

"Deşi unele decizii au fost grele, ele au fost necesare. Acum, este bine să ştim că sentimentul general cu privire la rezultatele pandemiei este oarecum pozitiv în cadrul companiilor mici: două treimi dintre acestea (63%) sunt de acord că afacerea lor a răspuns bine provocării globale. Lecţiile învăţate ar trebui să le ajute acum să se pregătească mai bine pentru provocările viitoare, să îmbunătăţească planul şi procesele de investiţii actuale, să încerce lucruri noi cu încredere şi să devină mai digitale. De asemenea, cred că produsele şi serviciile lansate ca răspuns vor rămâne relevante, deoarece restricţiile anti-COVID-19 sunt încă în vigoare şi oamenii continuă să urmeze obiceiurile digitale preluate în timpul pandemiei", spune Andrey Dankevich, Senior Product Marketing Manager la Kaspersky.

Pentru companiile care doresc să fie mai pregătite şi mai sigure în lumea digitală, Kaspersky a lansat platforma Cybersecurity on a Budget cu ghiduri gratuite despre cum să economisiţi în ceea ce priveşte instrumentele online, să comunicaţi cu clienţii, să protejaţi datele sensibile şi multe altele, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb