KCNA: Ministrul de Externe din Belarus vizitează Coreea de Nord

A.F.
Politică / 24 iulie

KCNA: Ministrul de Externe din Belarus vizitează Coreea de Nord

Ministrul de Externe din Belarus, Maxim Vladimirovici Ruzenkov, a sosit marţi la Phenian, la invitaţia omologului nord-coreean, Choe Son-hui, care a găzduit un banchet în timpul căruia a afirmat că cele două ţări împărtăşesc "idealuri şi scopuri comune", potrivit presei internaţionale.

KCNA, media de stat, anunţase anterior că vizita se va desfăşura de marţi până vineri.

Între timp, o delegaţie condusă de procurorul general rus Igor Krasnov, care a vizitat Coreea de Nord, a părăsit Phenianul marţi, a transmis KCNA.

Potrivit Coreea Times, ministrul de Externe Choe Son-hui a găzduit un banchet, marţi seară, la sosirea lui Maxim Vladimirovici Ruzhenkov. În timpul unui discurs, Choe a menţionat că cele două ţări împărtăşesc "idealuri şi scopuri comune", adăugând că este poziţia fermă a guvernului nord-coreean de a aduce relaţiile lor la o "nouă cronică".

În discursul său, Ruzhenkov a subliniat, de asemenea, că atât preşedintele belarus Alexander Lukaşenko, cât şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au manifestat un interes profund în consolidarea relaţiilor dintre cele două ţări, bazate pe încredere reciprocă, respect şi înţelegere.

KCNA nu a elaborat cu privire la o întâlnire bilaterală între diplomaţii de rang înalt, dar experţii spun că vizita lui Ruzhenkov se va axa probabil pe construirea cooperării pentru a face faţă mai bine disputelor lor separate cu Occidentul.

Belarus, condus de un preşedinte autoritar timp de 30 de ani, a sprijinit invazia Rusiei în Ucraina şi este considerat unul dintre aliaţii puternici ai Rusiei. De asemenea, se numără printre ţările în care Coreea de Nord şi-a trimis lucrătorii în trecut, încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU

"Există o mare posibilitate ca o astfel de cooperare trilaterală să implice Rusia", a declarat Hyun Seung-soo, cercetător la Institutul Coreean pentru Unificare Naţională, adăugând că există opinii în Rusia potrivit cărora cooperarea s-ar putea extinde atât la sectorul economic, cât şi la cel militar.

În timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin, în septembrie anul trecut, preşedintele Lukaşenko a sugerat că Belarus ar putea să se alăture Rusiei şi Coreei de Nord într-o cooperare în trei direcţii.

"Putin doreşte să creeze o structură în care naţiunile prietene ale Rusiei din Eurasia să poată coopera fără interferenţe occidentale", a declarat Hyun.

Acesta a subliniat, de asemenea, posibilitatea unei cooperări trilaterale în sectorul agricol, deoarece Belarus este situat lângă zonele agricole ale Ucrainei aflate în prezent sub control rusesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb