KELEMEN HUNOR: ''Creşterea pensiilor, acoperită cu bani de la companiile mari''

G.U.
Politică / 21 noiembrie 2021

''Creşterea pensiilor, acoperită cu bani de la companiile mari''

Kelemen Hunor a vorbit, sâmbătă seară, după o nouă rundă de negocieri PNL-PSD-UDMR, despre mărirea pensiilor şi a alocaţiilor, informează Digi24. Liderul UDMR a spus că o sursă financiară de unde se pot acoperi aceste creşteri ar putea fi o taxă de solidaritate plătită de companiile cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual. "Eu nu pot să fiu de acord ca oamenii care au un venit de 2.500, de 3.000 de lei să fie solidari, când există posibilitatea de a găsi alte surse de finanţare", a precizat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă pensiile de peste 4.000 de lei vor fi impozitate şi cu cât, Kelemen Hunor a spus că la această întrebare trebui să răspundă "ministrul de Finanţe, sau viitorul ministru de Finanţe şi ministru Muncii". "Nu vreau să intru eu în discuţie, au fost într-adevăr astfel de discuţii, dar sunt elemente care trebuie stabilite un pic mai târziu", a declarat preşedintele UDMR.

Despre sursele de finanţare care vor acoperi majorarea pensiilor şi a alocaţiilor, Kelemen Hunor a spus că provin din bugetul de stat. "Sursele vin din taxe, din impozite, deficitul se acoperă şi din împrumuturi. La un moment dat s-a vorbit de o taxă de solidaritate. Noi am spus că taxa de solidaritate este OK, dar trebuie să vedem cine este solidar, fiindcă eu nu pot accepta ca persoanele care au un venit mic să fie solidare, când companiile mari nu sunt solidare. Am spus că din punctul meu de vedere ar însemna o taxă de solidaritate venită de la acele companii care au o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an. Ceea ce ar fi corect, pentru o perioadă scurtă, sau mai lungă, depinde", a spus Kelemen Hunor.

"Este o posibilitate de a aduna nişte bani la bugetul de stat, după calculele noastre undeva între 1,4 - 1,6 miliarde de euro pe an, iar de acolo se pot finanţa multe lucruri. Dar eu nu pot să fiu de acord ca oamenii care au un venit de 2.500, de 3.000 de lei să fie solidari, când există posibilitatea de a găsi alte surse de finanţare. Nu s-a decis nimic, rămâne să discutăm după instalarea guvernului. Este o perioadă dificilă şi e musai să creştem pensiile, pentru că sunt oameni cu 800, 900 de lei şi nu se descurcă. În primul rând trebuie să ne gândim la cetăţenii României, trebuie să creştem salariile, trebuie să investim 7% din PIB anul viitor, deci e nevoie de resurse. Noi am propus această alternativă, că altfel de unde să iei bani?", a mai declarat liderul UDMR.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. FALS!!!

    Din viitoare Taxe si impozite: marite sau adaugate! 

    semnat comenturi "cretine" 

    Dle Kelemen Hunor, de ce nu eliminati scutirile de impozit? Si apoi impuneti taxe noi de solidaritate?

    PSD vine cu maririle de pensii , alocatii , salarii etc.

    UDMR vine cu solutiile de finantare . Foarte bine lucrat , PSD . Nu cumva sa va dezlipiti de UDMR , ca altfel va trebui sa nascociti ceva asemanator OUG 114. .

    1. Ce a fost gresit la ordonata 114

      TOTUL!

    Creșterea pensiilor este un obiectiv politic al partidelor. Partidele fac promisiuni de creștere a pensiilor pentru a putea câștiga cât mai multe voturi la alegeri. A fi folosiți banii companiilor pentru obiective politice este o acțiune cu implicații penale!

    1. Ai sa nu mai dam pensii de loc,sa nu mai dam nici salarii ca de...,bai netremnicilor usr isti nu cerem ma pomeni la nimeni ,idiotilor

      În prostia mea am votat PSD la ultimele alegeri.

      in prostia noastra am tot votat neo-comunistii si neo-bolsevicii in ultimii 31 de ani, vajnici continuatori ai PCR.... asa se zice, draguta!

    D-le Kelemen Hunor și d-ul Dragnea a visat ceva similar.

    1. Pureai face o prostie si mai mare votand PNL sau USR J 2) Asa sa faceti si veti ramane fara ele (adica mari societati si pensii)

    S-a dus dracu' capitalismul si initiativa privata in RO. Sa dam la toti zmecherii dupa nevoi. Gloata-i calu de bataie.

    1. pensionarii nu sunt milogi.au avut fondul lor de pensii in care erau foarte multi bani obtinuti din cotizatiile pensionarilor pe perioada in care au muncit, dar acst fond a fost furat de cei care au fost la putere de-a lungul anilor,si asa s-a ajuns aici.iar cei care au furat fondul de pensii sunt marii patroni de firme care dupa ce ca au furat mai fac si galagie .

      eu si cu socrul meu o sa votam Adrian Nastase Presedinte in 2024,si doresc sa intre la guvernare ALDE cu Tariceanu Prim Ministru,sper ca tot mai multi dintre voi sa votati la fel

      Alde a avut in grija energia tot timpul si acum am ajuns importatori, asa bine au gestionat situatia. Profesionisti nu?

      asta-i politica de stanga, luam de la cine are si dam la cine avem noi interes, adica la gloata care ne voteaza

    ha,ha,ha.. ... comunistoizilor !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb