KELEMEN HUNOR, DESPRE CONSULTĂRILE PENTRU NOUL CABINET: ''Nu există discuţii legate de poziţii, de funcţii''

G.U.
Politică / 10 decembrie 2020

''Nu există discuţii legate de poziţii, de funcţii''

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, că nu există discuţii legate de ocuparea unor poziţii sau funcţii în viitorul executiv, întâlnirea de la Palatul Cotroceni fiind una informală, la invitaţia şefului statului, legată de posibilitatea constituirii unei majorităţi parlamentare.

"Informaţiile apărute sunt speculaţii, nu au nicio bază reală legat de poziţii, de funcţii, fiindcă nici măcar n-au început discuţiile. Astăzi am avut o întâlnire informală, la invitaţia preşedintelui, unde au fost prezenţi Ludovic Orban, Dan Barna şi Dragoş Tudorache, preşedintele executiv USR PLUS. Preşedintele a stat doar câteva minute, a vrut să ştie dacă aceste trei formaţiuni sunt determinate să încerce formarea unei majorităţi parlamentare şi bineînţeles să guverneze împreună, după care a plecat la Bruxelles. Noi am continuat discuţiile, am făcut agenda şi am luat decizia că sâmbătă vom incepe discuţiile despre formarea unei majorităţi, despre programul de guvernare. Nu am discutat nici funcţiile, nici Executivul, nici Legislativul, fiindcă e prematur să avem astfel de discuţii", a precizat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, a doua discuţie va fi pe programul de guvernare, informează Agerpres.

"Am avut o şedinţă ieri a conducerii UDMR şi am fost mandatat să port discuţii cu colegii din aceste partide. Şi în funcţie de rezultatul discuţiilor, sigur, la un moment dat, mai încolo, vom lua o decizie. Astăzi au fost consultări informale", a menţionat Kelemen Hunor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Apropo sogore, atunci cand afirmi asa ceva, cat de idioti ne crezi?

    1. Trebuie sa intelegem ca acum ei se bat pentru "cine va munci cel mai mult - gratis binenteles". Este pe baza de "voluntariat"!!!!????

    UDMR a avut mereu la conducere oameni intelepti.

    In situatia de fata, UDMR nu ar trebuii sa arbitreze contrar majoritatii. Atitudinea fata de acest partid, increderea romanilor in UDMR depind de stabilitatea acestui partid. Stabilitatea este un factor de incredere pe care romanii l-ar aprecia.

    Actiunea conjuncturala, duplicitatea, lipsa onoarei, necinstea nu prea sunt frecvente in randul populatiei din "Ardealul maghiar". Si nu ar trebuii sa caracterizeze nici politica ardelenilor maghiari. Si nu cred ca niste mici "concesii" pentru "maghiarime" , ce pot fi obtinute intr-o coalilie de genul celei care se prefigureaza merita distrugerea respectului pe care in ultimii ani UDMR l-a castigat in Romania.  

    1. Poate vrei sa spui in Ungaria.Nu i-a felicitat Viktor Orban?Zici ca-i mosia lui.Sa-si vada de tara sa.Nici nu stiu cum il mai suporta ungurii de acolo fiindca de obicei ei nu erau cu capul plecat nici macar pe vremea comuistilor.Ciudat.Eu te suspectez ca esti pus sa scrii ceea ce scrii,e un fel de invaluire.Ai facut propaganda UDMR-ului si in ziua alegerilor.

    In sanatatea coanei... Borboly Melinda (Miercurea Ciuc) ca e Dama buna...;)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb