KELEMEN HUNOR: "Este inacceptabil să nu reuşeşti în şase luni să achiziţionezi instrumente pentru profesori şi elevi"

J.P.
Politică / 2 septembrie 2020

"Este inacceptabil să nu reuşeşti în şase luni să achiziţionezi instrumente pentru profesori şi elevi"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că ar trebui demisă conducerea Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC), el adăugând că este "inacceptabil" ca în decurs de jumătate de an să nu finalizeze licitaţiile pentru achiziţionarea dispozitivelor electronice necesare elevilor, conform Agerpres.

Liderul UDMR a declarat miercuri, la Sfântu Gheorghe, că eventuala demitere a conducerii acestei instituţii nu va rezolva, însă, problema acestor echipamente până la începerea noului an şcolar.

"Demiterea este primul pas, dar nu rezolvă nimic (...) Pentru mine este inacceptabilă situaţia să nu reuşeşti în şase luni de zile să achiziţionezi nişte instrumente pentru profesori şi pentru copii. Toate ţările din jur, toate ţările din Uniunea Europeană au reuşit, nu trebuie să inventezi apa minerală, trebuie să te uiţi cum au făcut alţii şi să faci la fel. La noi fiecare doreşte să facă ceva extraordinar, ceva nou, ceva complicat, fiindcă ne plac lucrurile complicate şi de aceea eu cred că demiterea nu va rezolva nimic până în 14 septembrie. Dar e primul pas. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. E decizia Guvernului", a declarat Kelemen Hunor, care a fost prezent la Sfântu Gheorghe cu prilejul lansării candidaţilor UDMR Covasna pentru alegerile locale.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat luni seara că i-a solicitat premierului Ludovic Orban demiterea preşedintelui ONAC, Cornelia Nagy, în urma "rezultatului dezamăgitor" al licitaţiei privind achiziţia de tablete pentru elevi.

Premierul Ludovic Orban şi-a exprimat, marţi, nemulţumirea cu privire la modul în care s-au derulat o serie de proceduri de licitaţie, precum cea pentru tablete destinate elevilor.

Întrebat despre solicitarea ministrului Educaţiei de demitere a şefei ONAC, Orban a răspuns: 'Este posibil'.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sogore, Sica si ai lui au o scuza: au fost extrem de ocupati cu numaratul si impartitul banilor rezultati din comisioanele galactice, castigate in urma contractelor fara licitatie din perioada Pandemiei !

    ce agresiv e hunorica!! boss, trebuia sa fii ingrijorat luni in parlament! dar ai ars-o poetic pe hol.......asa ca, sictir!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb