KELEMEN HUNOR: "Este nevoie de un guvern politic cu puteri depline"

G.B
Politică / 11 octombrie 2021

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Un guvern de uniune naţională nu este o variantă prin care s-ar putea guverna, ci este nevoie de un Executiv politic, cu puteri depline, a declarat astăzi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

"O astfel de variantă n-am auzit de la nimeni. Şi eu n-aş susţine o astfel de varianta, fiindcă nu este o variantă prin care s-ar putea guverna. Şi 'uniune naţională' ce înseamnă? Că n-ar exista opoziţie în Parlamentul României? Aşa ceva nu se poate", a argumentat Kelemen Hunor, la Parlament, întrebat despre posibilitatea ca, pentru o perioadă de 6 luni, să vină la putere un guvern de uniune naţională.

Potrivit acestuia, este necesar un guvern politic, cu responsabilitate deplină, pentru că "este nevoie de responsabilitate politică".

"Când am avut nevoie de guvern tehnocrat, am văzut că lucrurile nu merg bine şi ai nevoie de asumare din partea celor care vor să guverneze sau din partea celor care stau în opoziţie. Un guvern tehnocrat, din punctul nostru de vedere, n-ar putea rezolva problemele, pentru că are nevoie de sprijin parlamentar, nu numai la învestitură, ci în fiecare zi. Dacă vorbim despre ce ne aşteaptă, e nevoie de guvern politic, asumare politică şi sprijin politic în Parlament, nu de altceva. (...) Trebuie un guvern cu o majoritate parlamentara transparentă - asta e soluţia numărul unu. Dacă nu reuşeşti, atunci trebuie să treci această perioadă cu un guvern minoritar şi cu o înţelegere cu cei care vor să susţină aceste măsuri. Aici vorbim de plafonarea preţurilor pentru o perioadă limitată, trebuie să vorbim despre sprijinul mediului de afaceri, vorbim despre buget, vorbim de pandemie şi vorbim de PNRR - lansarea proiectelor", a motivat preşedintele UDMR.

El a adăugat că România se află într-o situaţie dificilă, context în care UDMR a propus la consultările de la Cotroceni asumarea guvernării pentru o perioadă de 6 luni.

În opinia liderului UDMR, refacerea coaliţiei nu este imposibilă.

"Eu cred că ce nu poţi să faci astăzi, s-ar putea să reuşeşti peste o anumită perioadă. (...) Trebuie să trecem iarna. Mie nu-mi plac ordonanţele de urgenţă, dar sunt conştient că, în ceea ce priveşte pandemia, creşterea preţurilor la energie, PNRR, ai nevoie de un guvern cu puteri depline. (...) Noi avem o a treia cale, o soluţie în două etape prin care să ieşim din această încurcătură. Putem să dăm o mână de ajutor, nu fugim de responsabilitate, dar nu intrăm în detalii. În acest moment, este nevoie de un guvern cu puteri depline", a susţinut Kelemen Hunor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Țanțoș are în Fișa postului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb